Hogyan szaporítsak bettákat?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kezdjek neki a betta szaporításnak tetszik is érdekel a dolog van 1 hímem meg 2 nőstényem. Próbálgattam már mennyire érdeklődnek egymás iránt, de szigorúan csak úgy h összetoltam a két akváriumot. A nőstény hol izgatott lesz, hol nem is érdekli a hím szint úgy. Olvastam oldalakat is de még mindig nem tudom, hogy hogyan vágjak bele.
Előre is köszi a válaszokat
2011. okt. 14. 18:12
1/28 anonim válasza:
Nekem nem vált be más,csak a 100 literesben,egy hím két-három nőstény felállás sok növénnyel,27 fokos vízzel.Siker esetén mindet kivenni,penészedésgátló.A halasnál kapható szebbnél szebb hímekkel sohasem sikerült.Csakis saját nevelésüekkel.Száz kicsiből jó ha húsz-harmincat sikerült felnevelni:(
2/28 anonim válasza:
Az Akvarisztika könyvben le van írva minden.
Szükséges hozzá: nőstény, hasában ikrákkal, ivarérett hím.
Fiaztató akvárium (üres), fűtőbetét - hőmérséklet szabályzó a megemelt hőfok érdekében. A YouTuben meg is nézheted, több film is van fenn.
3/28 A kérdező kommentje:
Az addig oké, hogy mi kell hozzá,nem értem h mért nem nagyon érdeklődnek egymás iránt. Elméletileg mind2nek ivarérettnek kell lennie a nőstény megvan 6 hónapos asz biztos a hímet nem tudom pontosan de épít habvárat, bár még elég szétszórtat. Olvastam hogy azonos színűek könnyebben elfogadják egymást lehet az a probléma h a hím piros a nőstény meg kék ? 18:28-as kommentelőtől kérdezném hogy akkor a bolti hímek nem az igaziak ? tenyésztőtől kéne beszereznem vagy ezzel is lehetséges ?
2011. okt. 14. 18:42
4/28 anonim válasza:
Nekem amikor a sziámikat szaporítgattam,egyszerre 10-15 hímem volt,és vagy harminc nőstényem.A hímek közül hármat én neveltem fel,a többit felnőtten vettem.Az általam felneveltekkel simán ment minden,ettől felbátorodva kezdtem el vásárolgatni szebbnél szebb hímeket,azokkal sohasem sikerült.
5/28 anonim válasza:
Azt szerettem bennük,hogy nemvolt két egyforma alig vártam,hogy színesedjenek.
6/28 A kérdező kommentje:
És akkor honnan kerítsek tenyészképes hímet ?
2011. okt. 14. 20:20
7/28 anonim válasza:
Ha sokáig nem lát nőstényt a hím, beállítod az ívási hőmérsékletet, nincs a közelében semmi zavaró - nagyobb az esélyed.
8/28 A kérdező kommentje:
Magyarul a lényeg h jó kanos legyen ahím ? :D és amúyg egy 31 litweres akvi jó szaporító medencének ? :) meg egy kerámia farönk a nősténynek búvóhelynek ? És elkezdhetemúgy is az ívatást h csak délután estefele tuddok otthon lenni tehát 1 nap alatt ugye nem csapja agyon anőstényt ? vagy inkáb úgy próbáljam meg h ha otthon tudok lenni ?
2011. okt. 15. 16:49
9/28 anonim válasza:
Nálam az ívató csak 5-6 literes volt és teljesen üres. Az alján sem volt semmi, lehetőség szerint esővíz. Legyél otthon , nekem a hím a nőstény úszóit letépte a nász alatt-után. Az ikrákat meg megeszi a nőstény, emiatt is ajánlott az időben kivétele.
10/28 A kérdező kommentje:
És hány napot szánjak rá körülbelül ?
2011. okt. 16. 18:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!