Hogyan szaporítsak guppit?
Vársz.
Most komolyan. Nagyjából havonta ellik a nőstény guppi. A kicsiket vagy kihalászod, vagy idővel külön teszed a csajt, akit ellés után visszateszel a másik mellé.
a vitakraftra én nem mondanám, hogy jó minőség, nem egy Sera vagy egy Tetra.
Én nem tettem semmit és szaporodnak, kb. 26 fok, növények, kaja és megy minden a természet útján. havonta szül, lassan nem tudom hova tenni a sok kis guppit
Namost nem mindegy, hogy szaporítani vagy tenyészteni szeretnél. Ha szaporítasz, akkor tényleg csak várnod kell, lesz rengeteg kicsi. Aztán azok is párosodnak, lesz mégtöbb. Ezek esetleg eleségnek jók, mert a beltenyészettől leromlik a génállomány, eltűnnek a szép színek, visszavadulnak a guppik. Ráadásul az egy szem nőstényedet halálra fogja kergetni a hím.
Ha tenyészteni szeretnél, nem elég egy akvárium. Kell külön egy a nőstényeknek és külön a hímeknek. Csak szűzen nevelt szép nőstényekkel és külön nevelt hímekkel lehet. Kiválasztasz 3-4 nőstényt és 1-2 hímet, amik a tenyészhalak lesznek. Különböző helyről kell venni őket, nem lehetnek rokonok. Aztán a kicsiket szintén külön kell nevelni és szelektálni. Ez elég sok akváriumot jelent. A genetikáról bővebben a Horn-Zsilinszky könyvben olvashatsz, nagyon szép állatokat lehet lehozni a segítségével.
És a 3500 forintos tápot felejtsd el, fagyasztott eledeleleket vegyél, kiegészítésnek pedig forrázott zöldségekkel etess (spenót, borsó, kukorica, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!