Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan szaporítsak guppit?

Hogyan szaporítsak guppit?

Figyelt kérdés
60 literbe tartok egy hímet és egy nőstényt jó körülmények között 3500-forintos kajával etettem őket és minőséges valami vitakraft
2011. aug. 18. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Vársz.

Most komolyan. Nagyjából havonta ellik a nőstény guppi. A kicsiket vagy kihalászod, vagy idővel külön teszed a csajt, akit ellés után visszateszel a másik mellé.

2011. aug. 18. 16:57
 2/4 eric_cartman ***** válasza:

a vitakraftra én nem mondanám, hogy jó minőség, nem egy Sera vagy egy Tetra.

Én nem tettem semmit és szaporodnak, kb. 26 fok, növények, kaja és megy minden a természet útján. havonta szül, lassan nem tudom hova tenni a sok kis guppit

2011. aug. 18. 17:00
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi
2011. aug. 18. 17:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Namost nem mindegy, hogy szaporítani vagy tenyészteni szeretnél. Ha szaporítasz, akkor tényleg csak várnod kell, lesz rengeteg kicsi. Aztán azok is párosodnak, lesz mégtöbb. Ezek esetleg eleségnek jók, mert a beltenyészettől leromlik a génállomány, eltűnnek a szép színek, visszavadulnak a guppik. Ráadásul az egy szem nőstényedet halálra fogja kergetni a hím.

Ha tenyészteni szeretnél, nem elég egy akvárium. Kell külön egy a nőstényeknek és külön a hímeknek. Csak szűzen nevelt szép nőstényekkel és külön nevelt hímekkel lehet. Kiválasztasz 3-4 nőstényt és 1-2 hímet, amik a tenyészhalak lesznek. Különböző helyről kell venni őket, nem lehetnek rokonok. Aztán a kicsiket szintén külön kell nevelni és szelektálni. Ez elég sok akváriumot jelent. A genetikáról bővebben a Horn-Zsilinszky könyvben olvashatsz, nagyon szép állatokat lehet lehozni a segítségével.

És a 3500 forintos tápot felejtsd el, fagyasztott eledeleleket vegyél, kiegészítésnek pedig forrázott zöldségekkel etess (spenót, borsó, kukorica, stb.

2011. aug. 18. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!