Ha a nyílméregbékát választod, az mit eszik tücsköt?
Mert akkor csinálhatod, hogy több tücsköt veszel, mondjuk heti 1x, azt berakod egy 40cm magas akváriumba, abból már nem ugranak ki, és eteted őket banánnal, petrezselyemmel, aztán egy hálóval ki tudsz venni belőle mindig annyit, amennyi kell. Vagy ha a békák megeszik a lisztkukacot is, azzal még kevesebb gond van. Azt csak berakod egy tálba, nem döglik meg. Annyi, hogy a lisztkukacból szokott kikelni kis fekete lisztbogár. Azt nem eszi meg senki. Az én hüllőim nem ették meg, se a gekkó, se az agáma, se a kaméleon. Más hüllőm nem volt.
Kicsit nézegettem a nyílméreg békákat, ezek itt irtó édesek:
http://www.youtube.com/watch?v=63M9FUPogDc&feature=related
van belőle sok féle:
Ezt a fajtát nem szabad tartani, mert a mérge 12 embert képes megölni. [link]
A sok fajtája, nem mind egyformán mérgező. Van amitől csak halucinálni lehet, van ami idegmérget tartalmaz, van ami embert is megöli. Régen az indiánok az ilyen békák nyálkájával kenték be a nyilaik végét, amikor ellenségeikre támadtak, ebből jött az elnevezés.
Bár azt írják, hogy az akváriumban tartott fajok kevésbé mérgezők, mert a szabadon élők megesznek mindent, pl a mérgező 100 lábút is és azt alakítják át a saját mérgükké. De az akváriumban tartott békák nem jutnak ezekhez a kajákhoz.
A kistekibe lehet kapni mindenféle békát:
Uramisten..nem merek ilyen békát venni..:D
Kinyír..xd
Dehogy nyír ki:D Még mindig az első vagyok.
Ezek a békák a különböző hangyák mérgéből, és savaiból gyűjtik össze a méregre valót. Ha nem kapják meg ezeket, akkor egyszerűen nem mérgeznek. Vadon fogott békák akár 1 évig is képesek megtartani a mérgüket, de utána elfogy. De nyugi, semmi esélyed, hogy vadon fogott példányt vegyél, mert a) könnyű őket szaporítani b) Magyarországon a 4-5 alapfajt is szinte lehetetlen beszerezni, amik kb úgy szaporodnak enyhe túlzással mint a guppik.
Amúgy 2 nyílméregbéka családot különböztetünk meg, a fán lakókat (Dendrobates) és lelvéllakókat (Phyllobates). Neked az utóbbi jönne jobban. A másik probléma a tartásukkal, hogy este 20 fokra kell lehűteni a terráriumukat. Ezekkel a feltételekkel talán a neonhal tartható lenne, és valami garnéla.
1 vagyok.
Hát igen, itt a bibi :D
Amúgy légkondi a lakásban mondjuk 24 fokra, és innen pc ventikkel le tudod vinni a hőmérsékletet.
Ezek milyen hülye békák, nézd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!