Hogyan lehet ezt megcsinálni? Belső szűrőből külső!?
Belső szűrőből nehezebb megcsinálni, és veszélyes is. A legegyszerűbben kivitelezhető az alsópolcos külső szűrő. Ennek az a lényege, hogy a szűrőnek az akvárium alatt kell lennie és vákuumos rendszerrel működik, a szűrő teljesítményéhez kell beállítani a szívóág átmérőjét. Olyan gyorsan kell kifolynia az akváriumból a víznek, amennyire a pumpa visszanyomja. Namost ennek az a hatalmas veszélye, hogy ha a szűrő leáll, akkor az akváriumod egyszerűen leereszt. A jobb megoldás egy zárt rendszer, ezt nehezebb kivitelezni, mert légmentes kapcsolatokra van szükséged. Itt van pár leírás, ezt nem részletezem.
Na de nem is kell a belső szűrőt szétszedni, simán hagyhatod egyben, úgyis megcsinálhatod, úgy legalább a motorba nem megy kosz.
csak annyi, hogy egy műanyag dobozt ráraktam akvi tetejére, az alján meg csináltam egy lukat, oda rányomtam a belső szűrőt, az felnyomja a vizet a műanyag dobozba, és felül is van egy luk, ott meg kifolyik a víz:
Vagy frissíts:
Egyszerű külső szűrő házilag :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!