A Tavi rózsát lelehet ültetni a talajba? (Akváriumba való rózsa!
Figyelt kérdés
Anyám vett valamilyen tavi rózsát a boltban halas bolt (állat bolt) nah és azt akarom megtudni hogy:Lelehet e vágni a gyökerét??Mert vagy 15-20cm-s a gyökere!Meg úgy ültetnénk le hogy nem megy fel a víz felszínére csak lent lesz!Nah??2011. szept. 17. 14:07
1/5 anonim válasza:
Szia nem lehet, mivel benne van a nevében hogy vizinövény!
Magyaron vízben kell állnia állandóan. kb. 1-2 m mélyen.
Ha szaporítani szeretnéd akkor is hasonló a szitu. beleülteted a megfelelő cserépbe és ültetőközegbe és berakod a vízbe(víz alá)
2/5 anonim válasza:
Jól írta az első..TAVI rózsa vagyis vízi növény..
A vízi növény csak a vízben életképes ahogy a kerti rózsa csak a talajban életképes.A kerti növények is rögtön elpusztulnának ha vízbe tennéd őket..
3/5 anonim válasza:
Egy hónapig talán kibírja totál víz alatt, de tovább nem hiszem, meg lehet, h addig sem.
Én egyszer vizi salátát dobáltam a víz tetejére, pedig az oda való, mégis megdöglött, mert nem tóba volt, csak akváriumba, és valami nem tetszett neki, nem tudom mi, mer csak elrothadt az alja.
4/5 Platypus válasza:
Általában tigris lótuszt árulnak akváriumba. Természetesen le lehet ültetni, fiatal korában eleve nem érnek fel a levelei a víz tetejére. Az akvakertészek meg direkt nyesni szokták a túl nagyra nőtt leveleit, hogy a víz alatt maradjon. Ebben a formában nagyon fényigényes növény, ha hagyod felnőni a víz tetejére, akkor kevésbé problémás. De jó lenne tudni, pontosan mid van, mert a tavirózsa, a tündérrózsa és a lótusz hasonló növények, de egyáltalán nem rokonok és sokban eltérnek az igényeik.
5/5 anonim válasza:
lótuszt azt ilyen kis tálba rakják nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!