Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Megturbóztam az akváriumot?

Megturbóztam az akváriumot?

Figyelt kérdés

192 literbe raktam 166 Watt fényt, kevertem tegnap egy adag élesztős CO2-t, aztán lejöttünk vidékre barátom apjához, és majd vasárnap este megyünk haza.

Vajon ez alatt a 2-3 nap alatt fognak egy picit nőni a növények? Táptalajba vannak, azt akarom, hogy szépek legyenek. Vajon a halak megdöglenek a CO2-től? Nincs benne sok hal, csak felügyelet nélkül hagytam őket és éjjel is megy bele a CO2, meg szerintem ma fog beindulni a buborékozás jobban, mint tegnap. Kb csak fél liternyi víz van az élesztős palackba.

2011. szept. 3. 14:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ennyivel még egy 50-esben sem lehet kinyírni a halakat.
2011. szept. 3. 15:11
 2/19 Daphina ***** válasza:
Mivel oldod a Co2-őt?
2011. szept. 3. 16:51
 3/19 Daphina ***** válasza:
A növények meg attól függ, hogy gyors növésűek-e, de három nap akkor is elég kevés idő. Ne várj csodát..
2011. szept. 3. 16:53
 4/19 A kérdező kommentje:

15:11 Akkor jó, én is remélem hogy így van :D

16:51 Hát üvegbe cukor+víz+élesztő összekever, és egy csövön át be akváriumba. Csak a csövet belelógattam, nincs harang, és semmi komoly, aztán lehet hogy ez így nem is ér így semmit :)

16:53 De várom, meg igazából az a célom, hogy kicsit helyrejöjjenek, mert az áttelepítés után olyan csoffadtak lettek. 109 watt fényt próbálam pár napig, de a wíping mohám barnulni kezdett, azért most emeltem 166 wattra a fényt. Sok lesz a villanyszámla :/

2011. szept. 3. 17:50
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem igazán.Ne számíts nagy változásra. Ez a 2-3 nap arra lesz elég, hogy a növények megszokják az új, jobb körülményeket.
2011. szept. 3. 17:54
 6/19 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam rajta, hogy majd oda kéne tolni az ablak alá, és akkor kevesebb lámpa is elég lenne rá :)
2011. szept. 3. 18:41
 7/19 Daphina ***** válasza:
100%

1.Te biztos, hogy hable vagy?

Eddig nem ezt szoktuk meg tőled..

Ha az ablak-hoz tolod, az algák beindulnak, elveszik a növényektől a tápanyagot és nem is mondom tovább..

2. A "csőbelógatásos módszer egyenlő a nullával...

2011. szept. 3. 20:37
 8/19 A kérdező kommentje:
Ez annnyira nem egyszerű, pl a tengeri akváriumom is az ablak előtt van, abba is sok fény kéne, de nincs és működik. Lehet, hogy ez is működne. Egyébként olyan túl sok fény nem jön az ablakból, nem tudom merre néz az ablak, (észak-kelet-dél-nyugat), de szembe van egy nagy ház, ami valamit árnyékol, szóval nem vészes.
2011. szept. 3. 21:52
 9/19 A kérdező kommentje:

Egyszer ezzel a csőbelógatásos módszerrel régen kinyírtam egy algaevőt. Egy 45 literes akváriumhoz, egy kólásüvegbe kevertem életem első ilyen co2 kotyvalékát, jó sok cukor, meg egy egész élesztőt beleraktam és kb 1 liter vizet.

Amikor elkezdődött a buborékozás, kb fél óra mulva rátapadt az algaevő a fűtőre, mert gondolom bekómázott, aztán odasült :/ Na utána jó sokáig nem CO2-ztem. Később már igen, de akkor is mindig féltem tőle, és most is félek, de főleg azért, mert nem vagyok otthon. Persze most direkt nem kevertem olyan sokat, hogy probléma legyen belőle, de azért megkérdeztem, mert eléggé unatkozom itt most :)

2011. szept. 3. 21:57
 10/19 A kérdező kommentje:
Szeretek kérdezősködni. Tanulhatok belőle.
2011. szept. 3. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!