Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon nagy lenne kezdésnek...

Nagyon nagy lenne kezdésnek egy 160 l-es akvárium?

Figyelt kérdés
Ezt néztem ki, jónak tűnik: [link]
2011. aug. 29. 14:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Minél nagyobb annál jobb! Én egy 300l kezdtem. Kis akváriumok, semmire nem valók...nagy a halaknak is sokkal jobb, te is jobban ki tudod alakítani.
2011. aug. 29. 14:28
 2/15 anonim ***** válasza:
Kezdésnbek jó.
2011. aug. 29. 14:35
 3/15 anonim ***** válasza:

Teljesen jó!

De a prémium szett nem éri meg, abban ugyanolyan pimaszul alulméretezett szűrés van, mint az extrában. A szűrést úgyis tuningolni kell. A világítás egy átlag növényes/halasba korrekt, a fűtés is erősebb az extra szettben. Polifoamot meg külön is vehetsz, vagy nikecell is teljesen jó alá.

2011. aug. 29. 14:39
 4/15 eric_cartman ***** válasza:

Nem akarok reklámot csinálni egy másik webshopnak, de ott 37900Ft-ért lehet venni 160L-es akváriumot Eheim PickUp 2012-es szűrővel. Bár igaz, hogy ha pesti vagy akkor aamit írtál az az egyszerűbb, mert a postaköltség elég húzós.

Ha érdekel a bolt neve akkor írj Pü-t.

Fentebb írták, hogy itt eléggé alul méretezték a szűrőt, ami igaz is. Nekem a 72L-esben van PickUp 2010-es szűrő

2011. aug. 29. 15:26
 5/15 eric_cartman ***** válasza:
egyébként az árlistában a 125W-os és a 150W-os fűtő uolyan árban van. Szerintem ha kéred kicserélik neked 150W-ra
2011. aug. 29. 15:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Inkább itt nézelődj:

[link]

Párom is most vett tőlük egy 160 literest 9600 Ft-ért, nagyon szépen van ragasztva, és ami előny, hogy gépi gömbcsiszolású. Nagyon profik és nagyon jók az áraik. Én 112 literest vettem 6700 Ft-ért. A 160-ashoz meg mi csináltunk bútort fából, tetővel, világítást is vettünk bele, összesen került az egész kb. 35ezer Ft-ba...

2011. aug. 29. 15:30
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

amúgy, ami a szűrőt és a fűtőt illeti, mire kell odafigyelni, milyen adatra? Gondolom a szűrőnél a l/óra a mérvadó, a fűtőnél meg a W. Miket nézzek, -tól, -ig? Csak sejtem, hogy egy 1000 l/órás szűrő nagy lenne, akkor már 6-szor szűri a vizet óránként.

2011. aug. 29. 15:31
 8/15 anonim ***** válasza:
Ekkora akváriumnál már inkább külső szűrőn érdemes gondolkozni. Sok gondtól megszabadít és sokkal egyszerűbb vele kezelni az akváriumot, meg hát ugye a biológiai szűrés ami a lényeges...ha szeretsz barkácsolni otthon is összerakhatsz egyet pár ezer Ft-ból. Neten van sok DIY külső szűrős blog.
2011. aug. 29. 15:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Aki linkelt! Köszi, már néztem őket is. Igaz, hogy 9600 Ft, az csak az üveg. kell még hozzá tető, világítás ez+az. Na, én az ez+azzal nem vagyok tisztában. Csak a műanyag tető meg 20 E-be kerül.
2011. aug. 29. 15:35
 10/15 eric_cartman ***** válasza:

fűtésnél kb a liter és a watt szám egyezik, tehát 160 literhez kb. 150 watt kell.

szűrésnél nem gond szerintem a 6x szűrés, úgy is lehet állítani tól - ig és be lehet állítani, hogy jó legyen

Ha más is kiírja akkor én erre a webshopra gondoltam, itt vettem én is :

[link]

2011. aug. 29. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!