38,5 literes akváriumhoz szűrő? Ez jó?
Van egy 38,5 literes akváriumom és keresek bele szűrőt. Szerintetek ez megfelelne?
És ha ilyet veszek akkor hogy kell beállítani azt hogy hány liter/órásan menjen?
És mennyire hatékony?
A legtöbb ilyen akasztós szűrő hangosan kerreg, én azért nem vettem olyat. És állítani sem tudod a sebességét, de valszeg ez elég gyenge, mert én 2x ekkorát láttam 37 litereshez (dupla olyan széles volt, mint amit mutatsz) :/
A rendes külső szűrők teljesen hangtalanok, pl 12ezerért van EHEIM Classic 2211:
Vagy a belső szűrők közül 4ezerért van Aquael fan-1.
Nekem az egyik 45 literes akviba ez van. A tiedbe is jó lenne. Hangtalan ez is, csak a levegőcsövet nem kell rárakni, és ha egy fekete fotokartont raksz háttérnek, akkor már nem is látszik hogy benne van, mert teljesen beolvad a háttérbe.
Akkor nem jó? Nem lehet állítani?
Akkor miért van odaírva hogy 150-380 liter/óra?
Az akasztósat azért nem szeretem, mert nem nagyon lehet tetőt tenni tőle az akváriumra, ezen kívül a víz csak úgy simán visszafolyik az akváriumba, és nem keringeti a vizet. Ez azért rossz, mert mechanikai szűrésre szinte teljesen alkalmatlanná teszi. Biológiai szűréshez nagyon jó, mert viszonylag sok szűrőanyagot bele lehet rakni. (a nagyobb fajtákba. ez mondjuk elég kicsi)
A hangja változó, de a víz csobogás mindegyikre jellemző.
Én is inkább egy kis belső szűrőt használnék.
Ha ragaszkodsz az eheimhez, akkor pl. pick up 2008-as. De van ennél olcsóbb is.
Az áramlást úgy kell beállítani, hogy az elején, mikor més nem alakultak ki a baktériumtelepek, visszább lehet venni, aztán úgyis észreveszed hogy lecsökken az áramlás, akkor oda lehet neki csavarni, amit bír.
Általában akkor jó a vízforgatás, ha ténylegesen, (gyakorlatban mérve) óránként megforgatja az akvi vizét kb. 3 szor. Ez a tartott halak fajtájától, mennyiségétől, és a hal/növény aránytól függően lehet 2,5-5 -szörös is.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor veszek egy szűrőt nagyon megtetszett.
gondolom ez elbírja azt 8 guppit. esetleg lesz még benne 1-2 hal de semmi több.
Szerintem ez az akasztós tökéletes választás lenne!
A teljesítménye állítható! hable nem tudom honnan vette amiket írt... az akasztósok általában NEM kerregnek!
Az eheim classic egyáltalán nem hangtalan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!