2 darab eheim 2213as classic szűrő és 1 darab eheim profesonel3 2075-ös ugye elég egy 600 literes akváriumhoz?
Ilyen brutál méretben ezt a külső szűrőt találtam ami relatíve olcsó a többihez képest.
TetraTEC EX 2400
60 900 Ft
Hát igen...
600-800 lityó körül már mindenképpen megéri csinálni egy szűrőakit, vagy egy hordót, és ha túl nagy a szűrőfelület az áramláshoz képest, akkor power head-ekkel rásegíteni belül az áramlásra. (mármint az akin belül)
Vagy ha nem akarsz ilyenekkel tökölni, akkor itt van pl. ez:
A CF 1200-asból 2 db. Annak a legnagyobb sügereket is el kell bírnia. 2-szer 12 literes szűrőtartály.
Az atman elég megbízható márka, alkatrész is van hozzá. Dupla csapokat nem árt beszerezni, a könnyebb tisztítás miatt.
A sügeres medencék vizét tényleg nem árt 3-szor megforgatni.
Ráadásul a gyári szűrőknél a kis szűrőtérfogat miatt, a 3-szoros forgatásnak gyakorlatilag, valósan kéne meglenni.
Ezek ugyanis csak névleges adatok, és egy biológiailag jól beállt külső szűrő, ennek a teljesítménynek kb. a felére esik vissza, és akkor szűr hatékonyan.
Ezért (is) érdemes szűrő akit barkácsolni, a nagyságrendekkel nagyobb szűrőfelület miatt elég egy elméleti 3-szoros forgatás.
Csak a barkácsolássak meg elég sok bajlódás van, meg nem is biztos, hogy úgy sikerül.
Viszont az is igaz, hogy egy házilag készített hatékonysággal rendelkező gyári szűrő kb. félmillió forint.
Előző vagyok.
Annyit azért még hozzátennék, hogy láttam már 1000 liter körüli sügeres medencét 3 db. aquael fan 3-mal szűrni, és probléma nélkül elketyegett.
Igaz, elég alultelepített volt az aki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!