Mi kell még az akváriumba?
(50 literes) Van benne aljzat, bújóka, szűrő és növény.
És víz is csak mert láttam már, hogy máshol ezt válaszolták... :-P
Majd teszek csak most le van merülve a fényképezőgép!
29 hal lenne benne Guppik.
Tehát a halak már megvannak csak ma töltöttük fel az akváriumot.
Az én akváriumomban van még hőmérő (hogy tudd, nem-e túl meleg a víz - főleg így nyáron - mert az a halaknak nem túlzottan jó ha 28 fok alá megy), van még szabályozható vízmelegítő is (ez télen nagyon jól jön a hideg napokra). Esetleg egy dizájnos háttér sem rossz ötlet.
Javaslom még a vízelőkészítő szert is. Ez arra jó, hogy amikor kicseréled az akváriumod teljes vízkészletét, akkor nyilván sima víz kerül bele. A halak vize kicsit másabb, és ez a szer segít abban, hogy ez a folyamat gyorsan lejátszódjon (ami egyébként egy-két napba telne bele).
Ha bármi kérdésed van a halakkal kapcsolatban csak írj. Nálam a halak tovább bírják és nagyobbra nőnek, mint általában. Ehhez csak megfelelő (és valóban nem drága) haltáp kell.
Jah igen a buborékoztatót kihagytam. Bár nekem olyan szűrőm van amibe bele van építve a buborékoztató.
Esetleg érdemes venni olyan fedélt, amiben neon cső van, hiszem a halaknak szükségük van a fényre, és ezt borús napokon nem nagyon lehet megoldani. Sajnos a "sima" fény nem elegendő, mert gyorsan bealgásodik a víz.
Knitta, amíg a levegőztetőt buborékoztatónak hívod, illetve a haltápot tartod a legmegfelelőbbnek etetésre, kérlek ne válaszolgass...
Kedves kérdező. A világítás nagyon fontos, nem a halaknak, hanem a növényeknek, anélkül ugyanis nem élnek meg. Alaposan növényesíts. Ami még nagyon fontos, hogy hetente cseréld le a víz 20-30%-át állott, pihentetett vízzel (1 napig tárold vödörben).
Viszont egy 50 literes akváriumban nem tarthatsz 30 kifejlett guppit, csak maximum 10-15-öt. Ha jól emlékszem, a tieid 2 hetesek, olyan 1-másfél hónapos korukig nevelheted itt őket, utána el kell ajándékoznod a csapat felét legalább. Viszont ha a testvérek egymás között fognak szaporodni, abból belterjesség, a minőség romlása, sok megnyomorodott hal lesz az eredmény. Vagy csak a hímeket tartsd meg, vagy ha szeretnél szaporulatot, akkor csak a nőstényeket, és vegyél hozzájuk idegen hímeket. 1 hímre 2-3 nőstény jusson.
2 akvárium van akkor majd "felezem" a csapatot! :))
Köszi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!