Mi lehet a baj az akváriumommal? A körülmények nem jók? Azt mondták, az aranyhal 3-4 évig él akváriumban, csak tóban él 10 évig. A gömbakváriumban is azért 1-2 évig el kéne élnie. Vagy nem?
Figyelt kérdés
Van egy 21 literes gömbakváriumom. Amikor vettem, az eladó azt mondta, a halnak mindegy, milyen alakú akváriumban van. Most már tudom, nem a legjobb, és hogy a halnak nem jó, de azért megpróbáltam. 2 aranyhalat tartok benne egyszerre, kb. 16-17 l víz van benne (minden vízcserénél ill. víz hozzáadásnál teszek hozzá vízelőkészítőt, tehát nem klóros), az alján nagyszemű kavicsok, van benne még 4 kis élő növény és egy "kettétört hajó" dísz. Van egy ehhez a vízmennyiséghez ajánlott vízforgató, benne egy szűrő szivacs, és ez a vízforgató egyben levegőztető is. Világítás nincs, de mostanában szándékozom beszerezni alga ellen, mert barna algám van sajnos. Gondolom kevés a fény. Ablak előtt van ami keletre néz, nem tudom, ez mennyire jó v rossz. Az a gond, hogy már a 7. halat vettem hétfőn, mert mindig meghal az egyik. Az egyik 4 hétig élt, az volt a legtöbb. A többi kb. 1-1 hétig bírta. Próbáltam teleszkópszeműt, simát, minden félét. Nem tudom mi a baj. A mostani fekete teleszkópszeműmnek halpenésze van amit gyógyszerrel kezelek, remélem meggyógyul. A többi úgy halt meg, hogy semmi külső nyoma, reggelre a víz tetején úszott. A körülmények nem jók? Mi a baj?2009. ápr. 9. 11:43
11/12 kzs válasza:
(az előbbi válaszadó vagyok)
Kifelejtettem, hogy ugyebár a hal a gömbakváriumban körbe-körbe tud csak úszni, ami abszolút természetellenes.
Vagyis pont arra NEM való a gömbakvárium, ami az akvarisztikának a lényege: megalkotva a természet kis darabkáját, a halakat a természeteshez minél jobban hasonlító helyzetben figyeljük meg: úszás, evés, és játszás közben.
Szóval, erre a gömbakvárium nem alkalmas.
Én egy gömbakváriumban legfeljebb szép, dekoratív ásványokat tartanék, de semmi esetre sem élőlényt.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, lehet hogy ha ez így nem megy, akkor majd le fogom cserélni az akváriumot. Bár azért szerintem van neki hely, nem csak körbe-körbe tud úszkálni benne, mert ez azért elég nagy, nem olyan, mint azok a tipikus kis 4l-es pici gömbök, mert láttam egy boltban olyat is (meg is lepődtem, hogy van, aki akkorát vesz), abban tényleg csak körbe tud úszni. Azt én is hallottam, hogy a rezgés zavarja a halat. Majd meglátom, lehet, hogy lecserélem. Amúgy tök jó, hogy ennyien válaszoltatok:) Köszi...
2009. ápr. 14. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!