Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 72 literes akváriumba betta...

Könnyező kobra kérdése:

72 literes akváriumba betta mellé még milyen hal mehetne?

Figyelt kérdés

72 literes az akváriumom,és szeretnék egy bettát bele de csak egy hímet,nőstényt nem.

Milyen halakat és mennyit tehetnék mellé?Esetleg garnélákat is?

És ha majd megyek a halakat vásárolni,melyiket vegyem előbb?

A válaszokat előreis köszönöm!

2011. aug. 3. 16:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mindenképpen olyan halakkal tedd össze, amelyek nem agresszívek, ajánlhatom neked a dániókat. Békés halak, minimum hat fős rajban tartsd őket. 18-26°C közötti a hőmérsékletigényük, a bettának pedig finom szűrésű és sűrű növényzetű akvárium szükséges. Ne a bettával kezdd, mert ennek elég nehéz a tartása, ajánlom, hogy új akváriumba inkább zebradánióval indíts, mert ez a fajta toleráns az új akváriummal szemben. Ez azt jelenti, hogy az új akváriumba kerülő halak érzékenyebbek, mint a többi. Mielőtt a halakat betelepítenéd, egy hétig üresen járasd az akváriumi gépezeteket, minden berendezéssel, mert így megelőzhető az esetegesen fellépő "új akvárium szindróma". Garnélát nem ajánlom, mert ezt tengeri akváriumban kell tartani, és ellátása nehéz. Szivárványos, és egyéb guppik is jók, mert szintén nagyon toleránsak. Ezeken kívül, a kisebb karcsú díszmárna tartása igen könnyű, és jól mutat az akváriumba. Kiválóan alkalmas társas medencébe, könnyen szaporodik, kevésbé igényes faj, úgyhogy csak ajánlani tudom.

Megjegyzés: nem a saját fejemből pattant ki, neked is tudom ajánlani Jeremy Gay: A tökéletes akvárium c. könyvét. minden benne van, ami a haltartáshoz szükséges, hasznos olvasmány.

2011. aug. 6. 11:17
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsaidat!

Már átolvasgattam jópár akvarista szakkönyvet és irományokat.

Amiket leírtam azok maradnak már eldöntöttem végleg.

És köszi mindenkinek!

2011. aug. 6. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:
a bettának nehéz a tartása? :D végülis nem labirint kopoltyús és nem él meg a "jég hátán" is...
2011. aug. 6. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!