Mit ajánlotok kezdő akvarisának?
Egy 5literes akváriumba milyen felszerelés kell?
És milyen halakat ajánlotok?A sziámi harcosnak jó az öt literes akváriumban ugy ,hogy hím+nőstény ? esetleg még egy guppi vagy neonhal?Maximum hány halat tegyek bele?milyen gyakran tisztitsak?Hasok időd van légyszi mindent írj le!Köszönöm előre is!
Nekem régen voltak halaim, éveken keresztül, ma már nem foglalkozom ilyennel, mert nagyon drága hobbi lett, de néhány dologban tudok segíteni.
Először is a gömbakváriumban való hal tartás állatkínzásnak minősül, kb. 1 éve ettől zengett a tv és az állatkereskedésben már nem is nagyon adják.
Másrészről 5 liter...Az annyira kevés. :( Ha beírod google-be, akkor egy sziámi harcoshalnak 50 liternyi mozgásteret írnak (bár ezt kicsit sokallom, de akkor is bőven több kell, mint 5 liter), ami tízszerese annak, amibe Te 4-5 féle halat akarsz tenni.
Sziámi harcoshal: Már a neve is mutatja, harcoshal, tehát nem igazán tűri meg a nagy társaságot maga körül. Egy hím és egy nőstény jó párosítás, de még arra sincs garancia, hogy a nőstény másnap is élni fog.
Ha melléjük még guppikat vagy neonhalakat teszel, akkor pedig pláne baj lesz. Guppi csoportosan a víz felső harmadán tartózkodik, ahol a harcoshalak is, nem hiszem, hogy utóbbi díjazná a társaságot.
A neonhalakból is egész csapatot kell venni, mert ők is sokan szeretnek bandázni :)
Igazából ha csak harcoshalat akarsz, akkor nem kell levegőztető, viszont legalább hetente, de inkább gyakrabban cserélni kell a vizüket, hogy legyen benne oxigén.
Ha neonhalat és guppit akarsz, akkor viszont kell a levegőztető is, mert rövid idő alatt elpusztulnak.
Nem akartalak megbántani, de először szerintem azt gondold végig, hogy 5 literes akváriummal ne tervezz... Ha már megvan az a méret, amit még meg tudsz venni, utána kell eltervezni, hogy abban mennyi hal, milyenekkel és hogyan érzi jól magát. Erről nagyon sok honlap szól ha google-ben egy kicsit keresgélsz!
1 db. Sziámi harcos 30 litertől tartható.
1 hím, 1 nőstény nem jó párosítás.
1 hím, 3 nőstény jó arány kb. 70 litertől felfelé működhet.
Guppi 30-40 litertől tartható, kb. 6 hím, nőstényekkel 1 hónap alatt túlszaporodnak az akváriumban.
Neon 70 litertől, és 8 db. tól felfelé tartható.
Ja, gömbben semmilyen gerinces állatot nem tarthatsz.
Elsőre is minimum 50-70 liter körül érdemes elkezdeni, ennél kisebb méret működtetése és egyensúlyban tartása elég nagy lexikális tudást, és gyakorlati rutint igényel.
ez is igaz.....én már évek óta foglalkozom a harcoshal szaporításával és tatásával....ha rám hallgatsz akkor ne 5 literbe rakd!első érv: kb 2 éve 1 hímet különraktam egy 10 literes kocka akváriumba-amit megfigyeltem nem volt kedve semmihez a kavicsokon feküdt alig evett meg stb.....amint visszaraktam a nagyba--mintha nem is az a hal lenne teljesen kiszínesedett(mert eddig a kicsiben el volt halványulva a színe)és boldogan úszott a többi hallal...második érv:igaz hogy levegőztető nem szükséges neki...de sokkal jobban érzi magát fűtővel és szűrővel együtt,sok dús(élő)növényzettel és elegendő úszóhelységgel!...amúgy az úgy működik hogy pl: 50 literes akvárium jó sok növénnyel,felszereléssel,világítással...1 sziámi hím és 8-10 db neon hal!vagy 3-4 nőstény és szintén 8-10 neonhal!
HA MINDENKÉPPEN HARCOSHALAT SZERETNÉL TARTANI AKKOR MINIMUM 30 LITER 1 HÍMRE,FŰTŐVEL!most nyáron nem kell bedugni de télen szereti a 26-29 fokos vizet is!!!!!!!utóirat: inkább tarts guppit:lehet csapatban tartani őket,és nagyon szépek,hamar szaporodnak,és különösebb igényt nem igényelnek,min 50 literes akváriumok,felszerelést! sok szerencsét és KÉRLEK hagyd az 5 liter mert abba se fűtőt se semmit nem tudsz belerakni...most még elvan benne a hal,de ha jönnek a kemény fagyok....amúgy meg sem tud benne fordulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!