A bettám zaklatja az algaevőmet, valahogy lelehet nyugtatni?
Hm. Ha olyan választ kapsz, ami nem tetszik, egyből kiakadsz és elküldesz mindenkit melegebb éghajlatra. Szerinted így bárki is segíteni szeretne neked?
Akkor én linkek nélkül összefoglalom a problémát.
Az akváriumod ugyan azon okból algásodik, mint amiért a betta kergeti az algázót, meg mint amiért a házmester elpusztult. Ez pedig a rossz vízminőség, rossz tartási körülmények. Ekkora akváriumban egyetlen betta tartható, szűrővel, rendszeres részleges vízcserével (heti 2*20%). az algaevőd csapathal és 100 literes akváriumba való, biológiailag ennyi helyet igényel. Ha az akváriumot egész nap süti a nap, hát használd az eszed, tedd más helyre, vagy szerelj fel egy függönyt.
Nem magával a válasszal volt a bajom kedves válaszoló, hanem annak buta célozgatásával, és lehülyéző tartalmával. Ha valaki normálisan elmondja a dolgokat, felfogom, nem vagyok értelmifogyott'.
Vízcserével és oxigén ellátással nincs gond az akváriumommal kapcsolatban. A házmeseterem és a bettám remekül eléldegélt benne 4 évig, úgy, hogy más akváriumból hoztam át ide a mestert.
Mint tudjuk biológiában jártas és kedvelő partnereim, a zöldalga nem a rossz vízminőség miatt telepszik meg, hanem a túlzott fénynek köszönhetően. Ha zseniálisan "függönyt" szerelnék rá, akkor viszont újabb algacsoportot köszönthetnék köreimben, nem mást mint a barna algát. De mivel ez a problémám már megszűnt, és főként az égvilágon semmi baja nincs a kis algázómnak csak az, hogy kergetik, ezzel már nem kell foglalkozni.
Az akvárium méretére vonatkozó megvetéseket pedig elfogadom, és amint tehetem, beszerzek egy nagyobbat, bár eddigi éveiben semmi baja nem volt a bettámnak a mostani mérettel, él nyugodtan és boldogan. A hirtelen aggresszivitására kerestem a választ, de nem hinném hogy azért vadult meg, mert az algázóm homlokára rá lenne írva, hogy csapatos.
Köszönöm az erőfeszítéseket....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!