Mit csináljak ezekkel a növényekkel? Megmaradnak még vajon?
Sziasztok! Én voltam aki ezt a kérdést feltette kb. 1 hete: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Azóta üzemel az aksi, benne vannak a növények, viszont kezdenek sárgulni! :( Mit lehetne velük kezdeni? Vagy ki kell őket dobni, menthetetlenek? Töltök fel néhány képet. A gömbmoha és a crypto szépen megvannak, a cryptot szétszedtem és elültettem szálanként, azok nem sárgulnak, viszont az anubiasok rohamosan, a kis nyamvadt moha meg úgy szint nem fejlődik. Szerda körül tudnék már növénytápot venni ha az segítene rajtuk. :(
Az Anubiasokat gyakran víz fölött nevelik a kertészetekben, mert így gyorsabban nőnek. Ezért ezeket a növényeket nagyon megviseli az átállás a vízalatti életre. Lehet, hogy csak erről van szó.
A mohád meg már akkor is félig döglött volt, amikor vetted, nem csoda, hogy feladta.
Én is azt tudom mondani, amit Platypus, hogy amelyik egy kicsit is zöld még, azt hagyd meg.
Illetve ami nagyon fontos, hogy ne tépd a leveleket, hanem egy nagyon éles ollóval vagy pengével vágd le őket, ez is rengeteget jelent a növényeknek.
Annyi, hogy egy tövön azért legyen 2-3 levél, amin keresztül tud még fotoszintetizálni.
Mert ha minden levelét levágod és csak egy gyökér marad, abból már úgy nem fog kinőni semmi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!