Garnélákat fogok tartani, kb mennyibe fog kerülni az egész felszerelés növényekkel együt?
Ha csak ennyit akarsz tartani, akkor elég egy 15 literes.
akva: 1200
szivacsszűrő: 600
légpumpa+cső: 1800
visszacsapó: 600
növények: 400 x amennyit akarsz
aljzat: 150-500 Ft/kg
kb. ennyi.
15 liter semmiképpen nem elég garnélázni (főleg, mert kényesek a vízminőségre és szaporák), illetve olyan, hogy 2 db-ot tartasz, nincs! Kereskedésben talán adnak neked ennyit, de egy normális garnélatartó 10-nél kevesebbet nem ad. Szükségük van legalább ekkora csapatra, ráadásul nem egészséges, ha utána csak testvérek párosodnak (bár esetükben nem nagy a jelentősége a belterjességnek, de azért valamekkora változatosságra szükség van a génállományban).
Tehát egy 30 literes akvárium kellene, egy nagyobb teljesítményű szivacsszűrővel, vagy átalakított motoros szűrővel, megfelelő világítással a növényekhez. Ha mindent újonnan veszel, szerintem 20 ezer forintból megoldható, használtan, illetve ha ügyeskedsz például a világítással, akkor olcsóbban is.
30 literes akvi 2500 Ft.
Lámpa 6900 Ft
Kis szűrő 2500 Ft
Kavics 500 Ft
Jávai moha 1000 Ft
Békalencse (ingyen egy marékkal)
2 hím és 4 nőstény Red Cherry garnéla kb 1500 Ft.
Sera Shrimps natural (garnéla kaja) 1100 Ft
----------------------
Összesen: 16 ezer Ft
Azután egyéb növényeket is érdemes venni bele.
A garnélák hamar el fognak szaporodni benne.
Azóta már utána olvastam és igazad van Murr, hü**-séget kérdeztem, legalább 10-15-öt fogok venni, olyan 52l-es akváriumba, de találtam szettet ami ilyen:
Űrtartalom: 58 l
Méret: 60*30/35*33 cm
Üvegvastagság: 4 mm
Világítás: Műanyag tetőbe integrált T8 1*15 W Sylvania Daylight fénycsővel.
Műanyag tető
Súly: 12 kg
Garancia: 3 év
Tartalmaz:
Akvárium, EHEIM Pick Up 2008-as belső szűrő, JÄGER 50 W fűtő, tető világítással, hőmérő, halháló, alsó keret.
Ára:29900 Ft Szerintetek ez jó üzlet, vagy vegyek inkább külön külön használt dolgokat?
A szapora garnélák nem igényesek a vízminőségre. De mitől is romlana el a víz, ahol csak 2 garnélát kell etetni?
Az EHEIM pickup-ot garnélás és elevenszülős akváriumba nem tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!