Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez nagyon borzasztó dolog?

Ez nagyon borzasztó dolog?

Figyelt kérdés
Van egy teknősöm, meg sok halam (persze külön akváriumban) a teknősnek kell a hal, de nálunk nincs fagyasztott, sehol a környéken, csak szárított, abban meg nincs meg a kellő tápanyag. Venni díszhalat neki nem akarok, mert költséges, meg sajnálom is. Van egy kisebb guppitenyészetem, és a betegesebb, gyengébb halakat odaadom neki. Szerintetek?
2011. jún. 6. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan. Sőt, még javaslom, én is így szoktam, a kisállat kereskedésbe lemész, megbeszéled a tulajjal, hogy a gyengébb, selejtebb halakat, pár forintért odaadja neked tápnak...
2011. jún. 6. 19:30
 2/8 kzs ***** válasza:
Hát.... nem szívesen mondom ezt, de ha tényleg nincs más mód, add oda neki. Végülis a szabad természetben is van ilyen: az erősebb állat megeszi a gyengébbet, a nagyobb a kisebbet.
2011. jún. 6. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha tenyészted őket, akkor gondolom úgyis szelektálsz néha. Akkor meg?
2011. jún. 6. 19:40
 4/8 anonim ***** válasza:
A teknős ragadozó, halat eszik. Azzal, hogy fagyasztottat adsz neki, ugyan úgy halakat ítélsz halálra, csak az elpusztítás felelősségét ruházod át másra. Lehet, hogy kellemetlen érzés, de ha bevállalod egy ilyen állat tartását, vállalni kell ezt a felelősséget is. Magyarán add oda neki a halakat.
2011. jún. 6. 19:42
 5/8 A kérdező kommentje:

én is így gondolkodtam, hogy ő ragadozó és szüksége van rá, meg legalább picit szórakozik is.

Meg muszáj szelektálni néha, mert vannak olyanok, amik ha tovább adják a génjeiket, hát... nem kicsi kárt okoznak.

2011. jún. 6. 19:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Sőt!

Mindig is azt mondtam, csak az tartson elevenszülőt, aki tud mit kezdeni a szaporulattal.

A természet sem működik másképp, hiszen direkt azért ilyen szaporák ezek az állatok, mert kevesen érik meg a felnőtt kort. A természetben is a ragadozók tartják kordában őket, ezt hívják táplálék láncnak.

Tovább megyek!

Ha az akvarisztika célja a természet lekoppintása, nagyonis jó kis táplálék láncot állítottál fel, hiszen minden, ami hosszútávon fenntartható, és önfenntartó irányba mozdítja el a rendszert, az jó, és dícséretes!

A természetben sem sajnálkozik senki a zsákmány állatokon, hiszen az egész élet erről szól, ez így helyes. Az ember persze ebbe mindig próbál beleavatkozni, akár jószándékból is, vagy szánalomból, stb, de én ezekben is csak azt látom, saját elképzelésükre akarják formálni a világot, mert nem tisztelik a természetet.

2011. jún. 7. 11:09
 7/8 A kérdező kommentje:
akkor megkönnyebbültem:) olyan rosszul éreztem magam, hogy "állatkínzó" vagyok, de akkor csak "természetbarát":D
2011. jún. 7. 12:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Így van, ráadásul ha jól tévedek, akkor Amerikában, ott az elevenszülős részeken őshonos az ékszer teki, szóval egy mindennapos dologról van szó. :)
2011. jún. 7. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!