Na most mit csináljak? Van ennek így értelme?
Miért akarod kipucolni?
Ültesd el a növényeket, aztán hagyd járni. Aztán majd átülteted őket, meg beteszed a fát. Nem baj az. Ne idegeskedj.
Láttam már olyat, hogy FBS szilikonnal ragasztották a fát az akvárium üveg aljához, száraz állapotban, mikor a kavicsok se voltak még benne. Azt másnap ha már megkeményedett a szilikon, beleöntötték a kavicsot és fel töltötték vízzel.
A növényeket meg addig egy vödörbe, vagy befőttes üvegekbe ki lehet tenni az ablakhoz.
Persze én nem így csináltam, én csak fogtam nagy nehéz köveket és ráraktam a fa tetejére és addig kínlódtam vele, míg ottmaradt. Aztán egy hónap mulva vettem csak le a követ róla és addiga már megszívta magát a fa annyira, hogy ne repüljön fel.
Damillal meg kint a földön szoktam kötözgetni, nem a víz alatt.
Nem szabad ennyire túlparázni. Ha lesz időd, szép nyugodtan kezdd újra. Szívd le a vizet, szedd ki az aljzatot. A faágra akár két műanyag lapot is kötözhetsz, olyan nincs, hogy több kiló kavics nem tartja lenn. Kötözd rá a növényeket, még az akváriumon kívül. Nem kell szorosra, de több helyen fűzd át a damilt, hogy ki ne csússzon. Ha betetted, ezeket, mehet az aljzat. Elültetheted a cryptot is. Ez után úgy töltsd fel vízzel, hogy alá teszed a kezed és óvatosan öntöd. Ha megvan, akkor még utólag megigazítod az aljzatot és a növényeket is. Hidd el, gyönyörű lesz, minden kezdet nehéz.
Képzeld el azokat, akik nem tájékozódnak előre, és úgy rendezik az akváriumot, hogy ott van mellettük a hal zacskóban. Neked hatalmas előnyöd van, tök nyugodtan rendezhetheted, amíg csak akarod.
Platypus mondta egyszer, hogy az átlátszó szilikonos hajgumi az jobb, mert damil könnyen kilazul.
Én még ilyen gumit nem próbáltam és azt se tudom hol lehet kapni.
Én csak befőttes gumit próbáltam de az 1-2 hónap után szétpattan. Annál mondjuk jobb a damil mindenképpen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!