Most ez hogy van? Kifogott rajtam az akváriumtető!
Szóval akváriumszettről lévén szó van hozzá minden ami kell, de most már teljesen tanácstalan vagyok! A szűrőn van egy légszabályozó szelep ami a szabályozható fúvókába megy bele, na szóval! Azt írja a kézikönyv, hogy a szabályozható fúvókának a jó felületi mozgás érdekében 1 cm-el a víz alatt kell lennie. Eddig oké, de ha így rakom bele akkor a légszabályozó szeleptől nem tudom rátenni az akváriumtetőt. Kérdés: Meddig érhet a vízbe a légszabályozó szelep? A szűrő aljának milyen távolságra kell lennie a talajtól?
Másik problémám az, hogy a fűtőn van egy maximum és egy minimum szint ahol víz érheti vagy víznek kell érnie. Ez szép és jó, de az van írva a kézikönyvbe hogy a víznek az akvárium teteje alatt 1,5 cm-el kell lenni. Na ha ezt így belövöm akkor viszont rohadtul nem megy rá a tető az akváriumra! A fűtő egyáltalán milyen távolságtól legyen a talajtól?
És a legjobb. A tetőn két nyílás van, az egyik az etető a másikról pedig fogalmam sincs, de ahogy tanulmányozgattuk, arra a következtetésre jutottunk, hogy oda pont beférne a szűrő légszabályozó szelepe és a fűtő állítója. Ez így is mind szép és jó, de ez a nyílás ELŐL van, tehát az elve szerint a szűrőt és a fűtőt is előre kéne tenni, na de úgy hogy néz ki??? Vagy az a nyílás másra szolgál? Segítsetek! Már teljesen kiakadtam ettől a kütyütől!
Szia!
Nem kell kétségbe esni :)
A szűrőnél nem fontos a légporlasztó funkció, úgy helyezd el, hogy a kiáramló víz fodrozza a vízfelszínt. Ha mégis szeretnéd a bubikat, akkor annyi a lényeg, hogy a légcső vége ne érjen a vízbe, így fog levegőt porlasztani. Ha viszont túl mélyen van a szűrő, akkor nem bírja leszívni a levegőt, kicsit feljebb kell emelni.
Én még nem láttam ilyen maximum-minimum szintes szűrőt, szerintem nyugodtan lehet víz alatt az egész. Nem létezik, hogy nincs leszigetelve. De ha mindenképpen az előírás szerint akarjátok elhelyezni, akkor legyen 3 cm-re a vízszint, az 1,5 úgyis kevés.
A nyílással ne foglalkozz.
Igen az automata fűtőt és a szűrőt is rakhatod a víz alá, bár nyárra nem hiszem hogy nagyon kell fűteni.
Egyébként azok jól le vannak szigetelve, totál vízállóak.
A hőmérő az mindig le fog esni.
Inkább vegyél egy öntapadós hőmérőt, olyat amit kívülre lehet ragasztani. Kb 400 Ft. Lehet, hogy az nem olyan pontos, de legalább nem esik le és könnyebb leolvasni is.
A két nyílást szerintem hagyhatod nyitva, nem baj ha nyáron tud szellőzni az akvárium, így talán kevésbé melegszik fel a víz. Sőt ha nagyon meleg van az egyikre még egy kis PC ventillátort is rakhatsz :)
Helo!
Nekem is van ilyen szettem.A fütő,szűrő elhelyezését már a tapasztaltak elmondták.A másik nyílás etetőautómatának van.Oda pont belefér a márka által gyártott automata.
Remélen segítettem!
Üdv:
geri998
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!