Pici baleset történt, mit tegyek?
Üdv.
Az történt, hogy 40%-os vízcserével egybekötve kitakarítottam a belsőszűrőt és kicseréltem a szenet benne.
( Szőlő miatt van benne ) És amit boltból vettem beleraktam a szenes tartályba. Beindítom, erre mint az őrült fújja a szén morzsát szerteszét.
Persze kivettem utána a szűrőből is a szenet és ment a kukába.
Kérdés: Okoz-e valamilyen problémát a szűrő által kifújt szén a vízben, talajon, netán a halakban?
Persze raktam a szén helyére is szivacsot. Alul a gyári nagylukú, fölötte bútorszivacs. (Persze tiszta.)
Láttam már pár képede, hát hozod a formád :)
A szén nem fog ártani. Akár maradhatott is volna, csak használat előtt mindig alaposan át kell öblíteni.
Viszont a szivaccsak tényleg jobban járnál helyette, persze csak ha vízálló szivacsot használnát, és nem bútorszivacsot.
Ez ugyanis csak jól szétrohad a vízben, és még a használható szűrőfelületet is tönkreteszi.
Basszus.
Ez biz bútorból van...
Esetleg mosogató szivacs jó lenne? Az biztos vízálló.
Vagy krumplis zsák?
Nem hiszem, hogy meg tudod úszni. A frankó kék szivacs kell. A mosogatószivacs sem vízálló, ami elsőre furán hangzik, de tizedét se bírják ki, mint az akvarisztikai.
Nem derült ki a szűrő fajtája. A krumpliszsák (anyag) ugyanis viszonylag jó választás, egy baja van. Nem túl porózus, ezért baromi sok kell belőle. Ezért leginkább csak házi készítésű nagy térfogatú (20-30 literes hordó) külső szűrőkben szokás alkalmazni, mert olcsó. Viszont még ott is inkább csak előszűrésre jó, kell utánna valami porózusabb. Siporax, szivacs, perlon...
Egy Hailea HL-BT700 szűrőről van szó.
[link] A képen látható fehér műanyag a szén tartó.
Kb. 10.-én lesz lóvém, akkor tudok bele szenet venni. Addig kellene valamit kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!