Zajos belső szűrő. Mi a megoldás?
Üdv.
Cirka 90 L-es akksiba raktam ( [link] ) talajszűrés szerűen egy Hailea HL-BT 700 szűrőszörnyet. A problem akkor jelentkezett, amikor beindítottam. Zörög, de mint a vesztés.
Na fölös buborékok ki, óvatosan bejárat, stb. Helyén van, de még mindig zörög. Néztem, hogy kerámia tengelyes a kicsike és egy ici-picit lötyög rajta a rotor rész, épp úgy, mint a régi RS 400-ban ( ami viszont csendes ).
Lehet ez a zaj forrása? Mi rá a megoldás?
Hát, ezt így a fene se tudja. Ki kellene próbálni egy vödörben, hogyha nem ér hozzá semmihez, akkor is zörög-e. Mert általában az szokott a probléma lenni, hogy az egész rezeg, aztán ha üveghez ér (nálam az üvegtetőhöz szokott a vezeték), akkor aztán berreg minden.
Ha úgy is fennál a probléma, akkor talán a rotorral van a baj, azt kell kicserélni (vagy új a szűrő?).
Ha úgy csöndes, akkor úgy kellene behelyezni az akváriumba, hogy ne tudjon semminek rezgést adni, szivaccsal vagy perlonnal ki kell tömni az érintkezési pontokat.
Üdv.
Kipróbáltam mulkor, hogy csak a motor rész volt egy vödör vízben, akkor valamivel halkabb, de nem nevezném csöndesnek.
Esetleg valamilyen kenést lehet a tengelyének adni? Persze csak nagyon minimálist.
Ha nem tévedek a kenőzsírok nem oldódnak vízben.
Mindössze csak pár hetes.
Hol tudok hozzá való belsőrészt szerezni?
Tengely: kerámia, átm.: 2,6mm, hossz: 60mm
Rotor: hossz: 45mm, mágnes: 12mm, 26.5mm, műanyag rész 6mm, 6 lapátos.
Kéz alól vettem, egy készlet részéből, tehát a bolti gari kizárt.
Meg az alsó részét is kifurkáltam, hogy ugye a talaj alól tudja szívni a ganét.
Egyéb megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!