Túlélhetik még a halaim a következő napot?
Ma reggelre vettem észre, hogy darakórosak lettek a halaim. A bettán nem látok, de a többin szembetűnő a 2-3 db pici fehéres pont az úszóikon. Nincs itthon gyógyszer, csak neomagnol, de azt nem merem berakni, pedig hallottam, hogy az is gyógyíthat. Holnap tudok elmenni sera costapur-ért vagy parakill turboért (nem tudom melyik jobb), addig kibírják? Sót érdemes ma azért raknom, vagy nincs jelentősége?
Még pár kérdés, hogyha nem baj:
Naponta rakjak újra sót a vízbe, vagy elég 1x a kezelés alatt?
Akkor a kezeléstől számítva 1 hét koplalás?
Vízcserét gyakrabban tegyem-e, mint hetente 1 alkalom?
Olvastam 1x, hogy otocinclust el kell távolítani a sózás miatt, meg a vegyszer miatt, de hát ők is pöttyösek, kezelni kéne őket. :(
Kimondottan van is halaknak ezüst kolloid, itt az aquaclear. Nem tudom, hogy a "tiszta" ezüstkolloidnak is ez-e az adagolása. Utána nézek van-e nálunk olyan, hogy ügyeletes gyógyszertár, mert még sosem hallottam ilyenről. :D
A kimondottan halaknak szánt ezüstkolloid egy nagy kamu a termékleírással egyetemben(pl. egészséges akváriumba szigorúan tilos ilyesmit önteni). Ugyanolyan ezüstkollid mint a többi. 0,1 %-os oldat és a javasolt adagolás 100ml/100 liter. Ha veszel a gyógyszertárban, ez alapján ki tudod számolni a szükséges adagot. Kérj mellé egy üres fecskendőt is a kiméréshez.
Ez tényleg egy "forradalmian új" módszer, azaz nincsenek vele gyakorlati tapasztalatok. Az egyetlen ok, amiért javaslom neked, hogy ez a szer húsvéthétfőn is beszerezhető. A darakórnál nagyon fontos a mielőbbi kezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!