Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Amikor kitakarítom az akvárium...

Amikor kitakarítom az akváriumom akkor kiszedjebb a halak vagy ne? (csak azért kérdezem mert megoszlanak a vélemények, amúgy én nem szoktam kiszedni)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 20. 15:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

gfero, ez sajnos itt lett leírva :D

Ettől függetlenül igazad van, aki tanulni akar, az messziről kerülje el ezt a fórumot. Arra ott van a szakirodalom. Itt egy-egy kérdésben nyújthatunk segítséget, egy-egy részlet megválaszolásában, megerősítésben vagy cáfolásban, a saját tapasztalataink alapján. Senki nem szakember.

2011. ápr. 20. 17:03
 12/14 gfero ***** válasza:
hát ezt jól benéztem de mindegy itt is van egy pár helytelen válasz csak ki kell szűrni melyik a megfelelő.és ez nem csak itt fordul elő hanem az akvaristán meg máshol is .ezért kell sok szaklapot olvasni
2011. ápr. 20. 17:08
 13/14 Salx Narval ***** válasza:
Teljes vízcserét még akkor sem csinálunk, ha gyógyszereztük a vizet.Kivételt képez, egy- két nagyon fertőző betegség.Ahogy már írták, rendszeres vízcsere és talajtakarítás.Egy vízcserét, pozitív élményként kellene megélnie a halaknak.Óvatosan átporszívózod a talajt és kb 20-30% azonos hőfokú klórmentes vízzel feltöltöd.Ne hallgass azokra akik rendszeres stressznek teszik ki a halaikat azzal, hogy kifogják majd hirtelen egy teljesen más paraméterű vízbe dobják őket, minden átmenet nélkül.
2011. ápr. 20. 17:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Én se szoktam soha kiszedni a halakat, mikor részleges vízcsere van. Csak amikor teljes, de az nem volt már lassan egy éve... amikor takarítom az akeszt, lassú mozdulatokkal törölgetem le az algát, de ugy általában vigyázni szoktam, hogy ne legyen semmi nagyon hirtelen mozdulat, hogy ne riogassam őket. Amugy még oda is szoktak jönni a kezemhez, még csipkedik is, ilyenkor zabálnivalóak..olyan kis csiklandosak :D. Mondjuk nekem elevenszülők vannak főleg, azok nem félősek :). De mindenképp minden halnak kisebb stressz, ha nem szedegeted ki őket ha csere van.
2011. ápr. 20. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!