Amikor kitakarítom az akváriumom akkor kiszedjebb a halak vagy ne? (csak azért kérdezem mert megoszlanak a vélemények, amúgy én nem szoktam kiszedni)
Nem oszlanak meg a vélemények.
Heti 30%-os vízcserénél, amit egybekötünk a talajporszívózással, TILOS és felesleges kivenni a halakat.
Ha pedig a néhány évente történő teljes takarításra gondolsz, akkor elég furcsa lenne bennhagyni a halakat és a kaviccsal együtt átmosni őket...
kb. hetente.Mivel kicsi az akvárium gyorsan piszkolódik a nagyobb akváriumokat ritkábban kell takarítani.Először is olyan eszközöket használj amit kizárólag akváriumtakarításra használsz. mert pl.egy vödröt ne a kertből a csirkék közül vegyél elő hogy abba tedd a halakat.
Szóval legyen egy tál vagy egy vödör megtöltöd vízzel és abba átpakolod a halakat.Vagy prohárral kimerítgeted őket vagy a halasboltban veszel olyan kis hálót és belerakod abba a vízzel teli vödörbe/tálba addig amíg kitakarítod az akváriumot.Ha műanyag növények és kövek vannak benne akkor teljesen leengeded a vizet az akváriumból jól megmosod mindent.Aztán feltöltöd ujból az akváriumot.Mielőtt beletennéd a halakat az akváriumba cseppenteni kell ilyen direkt akváriumba való Sera cseppentőket (majd a halasboltban érdeklődjél vagy kérjél SEra kézikönyvet a haltartásról) utána visszarakod a halakat és ennyi.
Ha élő növények vannak akkor nem kell a növényeket kiszedegetni és minden akváriumtakarításnál trágyázó cseppentőt kell belerakni Serát vagy olyan tabletta a növényeknek amit az aljzatba kell rakni.
Hát ennél érthetőben nem tudom elmagyarázni.
Röviden annyi hogy a halasboltban kérhetsz olyan kézikönyveket a haltartásról.Én is kértem ingyen adnak és ott minden le van írva díszhalbetegségekről,akváriumtakarításról,etetésről stb.
Hasznos volt számodra ez a válasz?
Ez a válasz 32%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2008-08-22 21:57
Jajj, én szakirodalmat vártam, nem valami félkegyelmű összehordott baromságait.
Már ez is árulkodó:
"Ez a válasz 32%-ban hasznosnak tűnik." (El sem szabad lett volna olvasni...)
"prohárral kimerítgeted őket vagy a halasboltban veszel olyan kis hálót" (Pohárral összetörni a halakat...:( Halfogó háló a neve, de nála ez sem alapfelszerelés...)
"Ha műanyag növények..." (Oké...)
"leengeded a vizet az akváriumból jól megmosod mindent" (Tehát ez hetente lecseréli az összes vizet, remélem még ki is hypózza...)
"Mielőtt beletennéd a halakat az akváriumba cseppenteni kell ilyen direkt akváriumba való Sera cseppentőket" (Aquatan a neve, csepegtetheted, a hőmérséklettel semmit nem csinál, a hasznos bacikat pedig hetente kiöli....)
"trágyázó cseppentőt" (Utána meg traktorral felszántani...)
"Hát ennél érthetőben nem tudom elmagyarázni. " (Köszönjük Emese. A művelet végére döglöttek még a műanyag halak is...)
Te komolyan ilyenektől akarsz a halaktól bármit megtanulni? Miért nem olvasol egy rendes könyvet? Horn-Zsilinszky például....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!