Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez igy jó lesz? Ujrarendezett...

Ez igy jó lesz? Ujrarendezett akváriumba?

Figyelt kérdés

A hétvégén össze szeretném rakni az "uj" 80 literes akváriumomat.... igy jó lesz kezdetnek?

Világítás 40 W

Fűtés 24 fok

Szűrés/levegőztetés - Atman 500 l/h

Aljzat: hátul sóder, elötérben apró kavics, ilyen: [link]

Fa: nagyobb darab mangrove

Dísznek még pár nagy kő

Növények: [link]

[link]

[link]

[link]

Halak: egy pár mézgurámi

egy sziámi harcos hím

egy pár gömbmolly

12 neon

6 páncélos harcsa, aeneus vagy panda

Egyéb élőlények: Red cherry garnélák 10 db (jelenleg 7 van)

Amano garnélák

Hagyma csiga és zebra csiga

(Szerettem volna galaxi razbórákat meg boraras brigittae-kat, csak nekik másmilyen víz kell "sajnos"...).

Ez igy jó valammennyire, vagy miken kellene változtatnom?

2011. ápr. 19. 18:22
 1/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, még azt szerettem volna tudni, hogy a mangrove mennyire szinezi a vizet..?
2011. ápr. 19. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem a legjobb.

A gömb molly eléggé kilóg a sorból, azon kívül, hogy egy genetikailag gyenge torz valami, nem lehet őket párban tartani. Ugyanúgy rajhalak, mint pl. a neon.

Apropó neon: Az rendbe van, hogy 24 fokot csinálsz nekik, meg a harcsáknak, de a labirintosok, főleg a betta, ilyen "hidegben" rövid úton halálra fagy. Sokkal melegebb víz kell nekik, ami viszont már elviselhetetlen a neonoknak.

Ilyen nagy halak mellett a red cherry-k is bestresszelnek, és nem igazán lesznek red-ek.

A mangrove mérettől és kortól függően színez, de ha nagyobb darab, az jópár hónapra teát csinál a vízből.

2011. ápr. 19. 18:48
 3/9 gfero ***** válasza:
42%

lehet bele tenni mollyt de 2 db.nem jó min 6-8 db kellene és vörösneonal kellene társítani mert vele egyezik a hőfok a 25-26 fok kell.én még bele tennék 1 pár törpe gurámit is .

10 vörösneon.

6 molly

6 pandaharcsa

1 pár törpe meg méz gurámi

betta

2011. ápr. 19. 19:15
 4/9 gfero ***** válasza:
42%
de ha lesznek garnélák is lehet sőt biztos hogy a mollykat el kellene felejteni mert túl lesz telepítve az aksi
2011. ápr. 19. 19:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a válaszokat! A Törpe gurámin én is gondolkodtam :). Lehet végül meg is veszem, mert épp láttam a halasboltunkban hogy van. A mollyknál milyen lenne a jó arány? Egyszer volt 3 daradom, két nőstény és egy hím, az egyik nőstény folyton zavarta a másikat...nem mertem most többet venni, pedig ugy látszik kellett volna...
2011. ápr. 19. 19:54
 6/9 gfero ***** válasza:
1 hím 2-3 nőstény de előre gondolkozz az ivadékok elhelyezésén.
2011. ápr. 19. 20:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lesz gond az ivadékokkal, máris tudok pár embert, akinek bizti kell majd, meg 2 halasboltot nálunk akik átveszik.
2011. ápr. 19. 20:18
 8/9 gfero ***** válasza:
42%
akkor én a mollykat küllőn akváriumba tartanám és kellene több ívató medence a nőstényeknek meg nevelőakváriumok.amit még érdemes az elevenszülőktől szaporítani és elég könnyű eladni őket és szépek is az a lírafarkú xifok .csak nagyon vigyáz ne csinálj beltenyészetet hímeket meg a nőstényeket más akváriumból válogasd ki de még jobb lenne ha más helyről vennéd őket
2011. ápr. 19. 20:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem több kivetni valóm is van a tervvel kapcsolatban, a nagy részét már elmondták, lehet, hogy ismételni fogok.

A legnagyobb baj, hogy ezekhez a halakhoz semmiképp nem passzol a red cherry, ráadásul túl sok is lenne, amit akarsz. A redeknek a sóder sem jó.

Egyébként is rossz aljzat, be fog rohadni, 0.5-1.5 mm lenne a megfelelő szemméret.

A növény sem valami sokminden, még azért lehetne válogatni, nem olyan kevés a fényed. Ha mindenképpen maradsz a garnélánál, legalább jávai moha, esetleg tüskés hínár, indiai vízicsillag...

Túl sok halat, garnélát és csigát szeretnél, nem jó a társíthatóságuk, másak az igényeik.

Most nem kezdek kombinációkat írni, gondold át egy kicsit, hogy miről tudsz, illetve miről kell lemondani.

2011. ápr. 19. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!