Ha éjszakára kikapcsolnám a szűrőt szerintetek meddig élnének a halak?
"látszik rajta h jól érzi magát"
Mondom, ha minden éjszakádat derékig szarban töltenéd, egy emberekhez nem értő másik faj, biztos azt gondolná, jól érzed magad, mert még élsz.
Ha kiabálnál, vagy ilyesmi, lehet még cukinak is godolnák.
Off
Soha nem fogom megérteni azt a motivációt, hogy valai azért tart állatot, hogy kínozhassa. Direkt, szándékosan.
Biztos valami gyermekkori visszamaradt trauma az oka, vagy a beltenyészet miatti deformált agyműködés.
Miért nem ír?
Tipikus elkerülő magatartás. Nem mintha ettől megoldódna bármi, dehát az elkerülés egy primitív megoldás, szóval nem is vártam mást.
Istenem, megint egy okostojás...kiírják a kérdést, aztán nekik áll feljebb. Miért nem lehet megérteni, hogy a 20 centire megnövő aranyhal nem fog elférni 25 literben? Főleg nem kettő? Olvass már kicsit utána a dolgoknak!! A szűrőt meg TILOS kikapcsolni, mert:
1. elpusztulnak a hasznos baktériumok, amiket ha benyomsz a vízbe mérgezést okozhatnak
2. nincs hasznos baktérium, nincs ami lebontsa a halszart és a kajamaradékot, felgyülemlik a sok melléktermékből származó méreg és kinyírja a halaidat
3. nincs oxigénellátás, a növények sötétben szintén oxigént használnak, megfulladnak a halaid (bár gondolom növényed se nagyon van)
Minimum 100 literes akvárium szükséges 2 aranyhalnak, mivel mint már mondtam, megnőnek 20 centisre. Te jól éreznéd magad 1 nm2-en? Mondjuk egy wcben? Ha ott kellene aludnod, szarnod, enned? És össze lennél zárva még egy emberrel? Szerintem nem. Eléldegélnél, de nem éreznéd jól magad. Ilyenekbe gondolj bele. És nem megsértődni kell meg szájaskodni, mert az nagyon megy neked, hanem meghallgatni a tapasztalt akvaristák válaszait. Ja arról nem is beszélve, hogy mielőtt halazásba kezdtél volna, szakirodalmat kellett volna olvasnod, hogyan kell berendezni egy akváriumot, mennyi időnként kell részleges vízcsere, 2 hetet várni mielőtt betelepíted a halakat, melyik halnak mi az igénye stb.
Itt van pár link, ajánlom átolvasásra:
[link] -> itt a főoldalon található 5 ebook
És remélem nem valami gagyi táppal eteted (pl. Panzi lemezes) hanem fagyasztott és élő eledellel.
Erre az oldalra nem írsz többet? Fáj az igazság? Most ezen mit kell megsértődni?
Amit az emberek előttem írtak, nem bántásnak szánták. Nem akar itt senki téged sértegetni, csak jó útra akarunk téríteni, az már nem a mi hibánk, hogy szép szóval nem megy.
Ha úgy nézzük, a halak túlélik szűrő nélkül éjszaka. De nagyon nem jó, mert addig nincs ami lebontsa a szennyeződéseket, keringesse a vizet. És az aranyhalnak erre különösen szüksége van, mert sokat ürít, részben ezért is kell neki nagyobb aksi. Ezt még én is tudom, pedig soha nem volt aranyhalam. Ha halat akarsz tartani, az első, hogy alaposan utánanézel.
Nem beszélve arról, hogy ha kb. fél óráig nem megy a szűrő, a bacik kipusztulnak, aztán ha újra beindítod, az összes döglött bacit belenyomatod a vízbe. A biológiai egyensúly így gyakorlatilag ki sem tud alakulni.
Egyébként honnan látod, hogy jól érzik magukat? Mert ha a válasz az, hogy "olyan vidáman úszkálnak" vagy "jó az étvágyuk" vagy "régóta megvannak és semmi bajuk", az nem elég. Ha azt akarod, hogy igazán jól érezzék magukat, vegyél egy 150 literes akváriumot és menjen éjjel-nappal a szűrő.
Egyébként mégis mit vártál? Minek írtad ki egyáltalán a kérdést? Arra számítottál, hogy mindenki bólogat majd és azt írja, hogy tökéletes?
Egy rakat tapasztalt akvarista írt már, mindegyik azt írta, hogy ez nem jó. És ez nem ellened irányul, hanem a halaidért. Senki nem azért írta, amit írt, mert nem vagy szimpi nekik és beléd akarnak kötni. Úgyhogy gondold át. legalább olvass utána az aranyhalnak, ne hidd, hogy jobban megoldod így egymagadban, mint a szakirodalom alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!