Háttér miatt sötétség?
Üdv.
Felraktam az akksira a hátteret és úgy tűnik kevés a világítás.
Semmi máson nem változtattam, minden maradt a régi.LED, trafó, távolság, minden.
Háttér fel, beindítás, stb. Gyönyörű a víz, növények, halak, a talaj kavicsainak a repedései is szépen látszanak.
Mégis olyan, mintha kevés lenne a fény.
Kicsit tükröződik, de látszik mire gondolok.
Üdv.
Az a helyzet, hogy nem tudom cserélgetni a hátteret, mivel a szekrénybe van téve az akksi, meg alaposan rá is van ragasztva.
Más ötlet?
Szerintem az a 18 led, főleg egy sorban, tényleg kevés. Eddig nem tűnt fel, mert az akvárium mögött lévő fal is "világított", visszaverte a természetes fényt.
Én a helyedben készítenék még 2 ilyen sort, ahogy látam a technikai háttered megvan hozzá, a fogyasztása pedig elenyésző.
Jajj, korán van, megnéztem a többi képet is, összekevertem.
A háttér miatt nem lett kevesebb fényed, max. te érzed úgy. Ha a növények rendesen fejlődnek, akkor nincs probléma.
Mekkora az aki és hány leddel világítod?
Értem.
Csak azt furcsállom, hogy a háttér felrakása előtt viszont jóval világosabb volt.
Ennyit sötétítene a háttér?
Igen, úgy tűnik. Persze csak optikailag sötétít, a fényed ugyan annyi.
Nézd csak:
Lux( lm) : 6lm
Ez a te leded.
Itt egy 15 wattos neon:
Fényáram ( L ): 980 Lumen
És ilyen neonból kellene kettő az akváriumodra.
Ledből az rengeteg, nem mondom, hogy nem használható, mert nagyon jó a spektruma is, a fogyasztása gazdaságot, de megvenni rengeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!