Melyik a legideálisabb aljzat akváriumba, ki melyiket használja?
Első akváriumom lesz, tetszik a nagyon sötét aljzat, bazaltzúzalék talán nem tudom jól írom-e. Esetleg összekeverve valamivel?
Imádom a halakat, és szeretném a lehető legjobb körülményeket teremteni nekik. Természetes hatásút szeretnék, de felmerült bennem a kérés, hogy a sötét aljzattal mennyire tudom megőrizni a természetességet.
Akinek van képe, esetleg küldhetne az akváriumáról, szívesen megnézném, ötletmerítés céljából is!:)
Nagyon köszönöm!
23L
Szia.
Sima "U0"-ás bazaltzúzalék :)
Sokan ezt használják. Legalább is én igen :P
köszi a válaszokat! Én társas akváriumot szeretnék.
Melyek azok a növények, amelyek bírják a bazaltzúzalékot?
Pl. hólyagos vízikehely?
A nálunk alatt azt értettem, hogy az országban, mezei akvarista boltban. Neten rendelhető, külföldi cuccokból végtelen a választék, de egyszerűen hozzáférhetőekből kevés van. Bazaltot majdnem mindenhol kapni, igazán finom szeműt az aquadepóban találtam, szerintem az a legszebb. Nagyobb szeműt tüzépről lehet venni bagóért. ADA talajt általában tartanak a nagyobb halasok, a greenaquánál mindig van készleten. Oliver Knott talajt a vadon díszállatban láttam, bonalitot meg az Atlantiszban.
A hólyagos vízikehelynek nagyjából mindegy, az bármiben nő.
bocsi, akkor félre értettelek:D
néztem egy talajt, de hát baromi drága..
ez az: [link]
Most lehet hülyeséget kérdezek. Ugye ez táptalaj, lehet csak ez az akváriumban, csak táptalaj?
Bocsi, a sok buta kérdésért, de kezdő vagyok!
A fene se tudja, mi ez a volcanit. Lehet akár egy túlárazott bazalt is, de ha pl. "lávakő", akkor megér ennyit, mert az egy nagy felületű, szűrőanyagnak is alkalmas bacibarát kőzet. Én mindenesetre nem venném meg, mert ez a vegyes szín nem a legtermészetesebb látvány. Ez nem spéci növénytáp, csak egy növénybarát általános aljzat. A táptalajokat az általános aljzat alá kell teríteni vékony rétegben.
A Hobby bonalit az égetett agyag, 1600 Ft 3 kiló, szerintem még elfogadható ár. A JBL manado van még hasonló árban, az egy nagyon jó talaj, de sajna vörösesbarna.
ez biztos
de vajon ez alá milyen táptalajt tegyek?
És a bazaltból mennyit kellene rendelnem 120L-es akváriumhoz?
Kicsit sok a kérdés:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!