Nagy szemétség lenne tőlem, ha eltulajdonítanám a halait?
Unokatesómról, és az akváriumáról lenne szó. Csak azt nem értem 17 éves embernek hogy lehet ennyi esze, jobban mondva ennyi sem?
Kikönyörgött egy akváriumot, 80l-guppik.
Na most, ha ti látnátok azt a mocskot, amiben élnek a halak, már sok el is pusztult, de ő szerinte "kit érdekel veszünk majd másikat" A kajás dobozból sem igen fogy a haltáp, a vízcsere nála annyit tesz, hogy megvárja ameddig elpárolog valamennyi víz, nagy kegyelmesen oda megy a csaphoz enged egy vödörbe vizet(még szerencse, hogy steril vödör, a halaké) és zutty bele a vízbe, feltölti a drága.....
Én roh@dt érzékeny vagyok az ilyenre, de még kis koromban is azt mondtam anyura, hogy "gonosz vagy és nem szeretlek", mert lefújta a hangyákat!:D
Szóval keresztanyám azt mondta elhozhatom a halait, és az egész cuccot miközben unokatesóm suliban lesz, mert tudta, hogy ez lesz, és már ő is borzalmas mérges. Nekem már van egy 200l-es szóval jó helyük lenne nálam. Simán bevállalok még egy aksit.
23L
te örülnél ha valaki ilyet csinálna neked? (nem azt mondom h ne vidd el, csak egy kérdés volt) amúgy egy részből jogos is, ha elviszed, de ha visszakönyörgi(persze ha érdekli, ha pedig nem, úgysem fogja) kb. 2 hónap múlva add vissza neki, úgy jogos hogy kapjon még egy esélyt. meg kell kicsit ilyeszteni, h észbekapjon.. :)
magamból indulok ki, én nagyon szeretem a halaimat és nem tudom hogy reagálnám le, ha valaki elvinné őket :S
néha előfordulnak nálam is 1x-2x olyanok, hogy lustaságból pl. csak szárazat kapnak, mert vagy túl lusta, vagy túl fáradt vagyok, h előkészítsem a fagyasztottat nekik.. (mindenkinek vannak hibái.)
szia!
Hidd el, ha látnád, te is gondolkodás nélkül elhoznád az akváriumot....
Ez nem egy-kétszeri előfordulás, mondom, már nagyon sok esélyt kapott! De nem érdeklik a halak, szerintem titkon még meg is könnyebbül, hogy elhozom őket, csak tegnap rájátszott kicsit a dolgokra, hogy drámázhasson!
Fél 10-körül megyek értük.
de van jogom, ha olyan emberektől kaptam rá felhatalmazást, akik a szájába teszik a zabálnivalót, és az ő költségükre lett az akváriuma. Mint írtam is nagyon érzékeny vagyok az állatokra kiskorom óta, ez a baj az emberekkel, mint te is utolsó. "pár hal", nektek a hal "csak egy hal", de arról már fogalmatok sincs, hogy némelyik fajta szinte már-már okosabb, mint mi magunk. Mint pl. 2 tavi halat írnék: törpeharcsa(nem hiába nem megy bele a varsába), vagy a sügerek.
Amúgy meg indulok értük, de nem tudom unkatesóm mit szólna, ha a saját sz@rában kellene leélnie az életét, minimális oxigén mellett....
"v. ennyire szeretnél egy másik akváriumot???"
Erre pedig nem reagálnék, mert egyértelműen csak fel akarsz bosszantani, mindamellett nevetséges is.
Nem állok le vitázni
mondhatom, hogy te igaz állatszerető vagy!
milyen halak vannak benne?
és már megkapta az esélyt, úgyhogy...
guppik, de hát már csak 5db.
Amúgy felhívott miután hazaért a suliból, visszafogottan fejezem ki magam, ha azt mondom, hogy csaholt a telefonba. Letettem, mondom inkább elmegyek hozzá. Nem fogadott tárt karokkal, veszekedett, tombolt, de én nem szépen próbáltam vele beszélni, aztán a végére megszelídült, és belátta, hogy jogosan tettem/tettük ezt vele. Mondom akkor mire volt jó a hiszti?:D
Nyilván nem gondoltam komolyan, de poénból megkérdeztem tőle, hogy mi lenne, ha most azt mondanám, visszaviszem neki a halakat? Azt mondta: "Nem, nem kellenek szenvedj velük te" Szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!