Mivel tudok egy kis Nitrátot és ammóniát bevinni az akvárium vizébe?
Mivel Easy Life ProFitot vettem és csak részletes tanulmányozása után tudtam meg hogy nincs benne nitrát így éhenvesznek a növényeim :(
Mivel tudnák egy kicsit bevinni a vízbe? Mert így elpusztulnak a növények :(
Nagyon Szépen köszönöm a válaszokat :)
Remélem nem lesz probléma :)
Tettem bele két szem zöldborsót :)
Ja!
Olyan hülye vagyok, nem mondok el olyan dolgokat, ami nekem egyértelmű, aztán ilyenkor kapcsolok.
Tehát majd 1 nap múlva vedd ki a borsót, nem az a cél, hogy bele rohadjon, csak hogy kicsit meginduljon a víz. Aztán tehetsz bele frisset.
Kicsit hülyeségnek tűnhet, de egy állatorvos mondta régebben, hogy először az üres akváriumot kell megtanulni tartani, csak utána a halakat :)
Szerintem a zöldborsóból nem származhat valami sok nitrát, lévén zöldség és a növények kevés fehérjét tartalmaznak. A nitrát meg az aminosavak bomlásából származik. És a bomlás általában ammóniával kezdődik, szóval ez csak nagyon ideiglenes megoldásnak lehet jó, és akkor se borsóval hanem mondjuk borsónyi sovány túróval, az majdnem tiszta tejfehérje.
Igazán jó csak valamilyen tiszta nitrátpótlás lenne, próbálj meg szerezni egy kis kálium-nitrátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!