Hogyan vegyem rá anyukámat hogy szeretnék halakat akváriumba?
hát inkább a TE korodtól..... függ a halacska...meg hát van elég pénzed összerakni egy akváriumok (már mint bele nagyon-nagyon sok minden kell) és eléggé időigényes halacskák tartása tapasztalat nekem vitorlázóim vannak és nagyon sokat kell velük törődni hiába gondolod hogy nem!!!!!
ha meg nem érzed eléggé komolynak a munkához akkor...javaslom tengerimalacka tartását :)
Hát ha anyukádnak tényleg ez a nagy kifogása akkor nem tudod meggyőzni, mert ez a kifogás annyira szar hogy már jó....vagyis megdönthetetlen...egyszerűen nem akar halat és jkész, ha ezt a vacak kifogását megdöntöd újjat talál hidd, el...
De vidd körbe az állatkereskedés hal részlegén...a hal egy igénytelen állat...persze nem mindegyik, mert van aminek hetvenhét szűrő melegítő meg mi az anyám kell, ha színes könnyen szaporodó igénytelen hhalt akarsz a guppit ajánlom...vegyél két nőstényt és 1-3 hímet...sok hímet venni a verekedés miatt veszélyes de a kereskedésből jött halak általában nem marják úgy egymást...amúgy könnyebb ha egy ismerősödtől szerzed a halakat...az ad tanácsot és anyíukádnak is elmondhatja hogy a halat nem kell kétszer kivinni sétálni és napi hatvanszor megetetni, sőt még takarítani is elég max havonta az akváriumot...
Amúgy mi úgy raktuk össze hogy a padláson talált régi akváriumát anyukámnak kicsit összetákoltuk...az utcán szedtünk bele kissebb de szép köveket...vettünk bele 1 vizinövényt ami termeli az oxigént aztán apukám kedves kollégályától kaptunk pár gyönyörű guppit...azok el vannak a vízben mint a befőtt napi egyszer adsz nekik kaját...nyaralás elött kicsit többször hogy meghízzanak és így egy hetet simán kibítnak...amúgy van ez a hétvégi hal etettő tabletta az is jó:)
AMúgy ha csak egyig vagy suliban...hát úgy max hatodikos lehetsz...de ez nem számít összemorzsolni és vízbeszorni egy kis halkaját még egy picúr ovis is tud...a takarítás már más tszta...fogsz egy gumicsövet...megszívod majd levezeted a végét egy vödörbe és szépen kiporszívózod vele a koszt...
Szerintem egy akvárium lenne a legjobb megoldás, ha állatokat akarsz, mert ahogy írták fentebb is, nem sok törődést igényelnek. Én is halakkal kezdtem :D. Szerintem guppit vegyél, mert szerintem elég szívós, kb 5 cm hosszú, és nagyon jó érzés, amikor megszületnek a kicsike halak (igaz, néhányat megesznek a "kedves" szülők). vagy még vannak a neonhalak, azok nagyon nagyon szépek, de belőlük egyszerre 10nél kevesebbet nem éri meg venni, mert csak úgy mutatnak jól, ha sokan vannak (meg ugye csapathalak, így nem is bírnák a magányt), de ők már kényesebbek, mint a guppik!
Sok sikert, és kívánom, hogy anyukád engedjen!!! :D
Szerintem köss vele megegyezést, hogy pl.: ha jó lesz a bizim év végére akkor kaphatok 1 akváriumot halakkal? valami ilyesmit találj ki.
Remélem segítettem valamit!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!