Sz egyik xifómnak az uszonya végén ilyen fehér valami van de nem is nagyon úszkál. Ettöl a többi halam is beteg lehet? Mit csináljak vele? Velük
Nem vagyok nagy haltudós. De 1 év alatt eljuthattál volna a diszhal.info-ig, rájöhettél volna, hogy amit csinálsz, az állatkínzás.
Ennyi idő alatt a halaidnak 10-15 centisnek kellene lenniük, gondolom fele ekkorák sincsenek, mert az ammóniától és a rossz körülményektől visszamaradottak, fejletlenek. Viszont, ha mégis 15 centisek, az elég nagy gáz, mert egy 25 literes akvárium 40*25*25 cm. Tehát épphogycsak meg tudnak fordulni benne, úszni viszont egyáltalán. A víz meg mennyi benne? Legjobb esetben 20 liter. Ha betartod a minimális 1 cm/1 liter szabályt, akkir a halaidnak 70 liter vízre van szükségük.
És még neked áll feljebb, paraszt...
Kívánom, hogy te is egy pottyantós budiban éld le az életed, 5 romával összezárva...
Na B+ !!!
Ilyen odab@szósan én szoktam fogalmazni... lehet rossz hatással vagyok másokra?! :)
Csigalom, nyugavér!
Ha 25 lityós akti akarsz működtetni, (egészségesen) előbb-utóbb le kell cserélned a halaidat valami extra mini halakra, vagy olyanra, ami kibírja ekkora vízmennyiségben is.
hogy mik ezek a halak, szándékosan nem írom le, talán így ráveszlek, hogy utánnanézz néhány dolognak.
Ami pedig az 1 évet illeti, akár élhetett ott 1 éve is, ez még nem dicsőség, és főleg nem a te érdemed.
Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy a közpkorban, mikor a személyi higiéniáért máglyahalál járt, kb. 30 év volt az átlagéletkor.
Szóval ha a halad 1 év után belehal az életkörülményeibe, sovány vigasz, hogy "dehát élt 1 évig" ... 3-ig kellett volna!
Nem igazán tudsz velük mit csinálni, nem lehet egy többszáz millió éves evolúcióval szembe menni. Amíg a többi egészséges, el kéne őket ajándékozni, de akinek odaadod, annak szólni kell, hogy karanténozza őket pár napig.
Aztán utánnajárni legalább az alapoknak, és újraindítani az akit megfelelő élőlényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!