Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sz egyik xifómnak az uszonya...

Edi0617 kérdése:

Sz egyik xifómnak az uszonya végén ilyen fehér valami van de nem is nagyon úszkál. Ettöl a többi halam is beteg lehet? Mit csináljak vele? Velük

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 22:37
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ezt murr nak üzentem és nem név nélkül .
2011. márc. 22. 09:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem vagyok nagy haltudós. De 1 év alatt eljuthattál volna a diszhal.info-ig, rájöhettél volna, hogy amit csinálsz, az állatkínzás.

Ennyi idő alatt a halaidnak 10-15 centisnek kellene lenniük, gondolom fele ekkorák sincsenek, mert az ammóniától és a rossz körülményektől visszamaradottak, fejletlenek. Viszont, ha mégis 15 centisek, az elég nagy gáz, mert egy 25 literes akvárium 40*25*25 cm. Tehát épphogycsak meg tudnak fordulni benne, úszni viszont egyáltalán. A víz meg mennyi benne? Legjobb esetben 20 liter. Ha betartod a minimális 1 cm/1 liter szabályt, akkir a halaidnak 70 liter vízre van szükségük.

És még neked áll feljebb, paraszt...

Kívánom, hogy te is egy pottyantós budiban éld le az életed, 5 romával összezárva...

2011. márc. 22. 12:26
 13/13 anonim ***** válasza:

Na B+ !!!

Ilyen odab@szósan én szoktam fogalmazni... lehet rossz hatással vagyok másokra?! :)

Csigalom, nyugavér!

Ha 25 lityós akti akarsz működtetni, (egészségesen) előbb-utóbb le kell cserélned a halaidat valami extra mini halakra, vagy olyanra, ami kibírja ekkora vízmennyiségben is.

hogy mik ezek a halak, szándékosan nem írom le, talán így ráveszlek, hogy utánnanézz néhány dolognak.

Ami pedig az 1 évet illeti, akár élhetett ott 1 éve is, ez még nem dicsőség, és főleg nem a te érdemed.

Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy a közpkorban, mikor a személyi higiéniáért máglyahalál járt, kb. 30 év volt az átlagéletkor.

Szóval ha a halad 1 év után belehal az életkörülményeibe, sovány vigasz, hogy "dehát élt 1 évig" ... 3-ig kellett volna!

Nem igazán tudsz velük mit csinálni, nem lehet egy többszáz millió éves evolúcióval szembe menni. Amíg a többi egészséges, el kéne őket ajándékozni, de akinek odaadod, annak szólni kell, hogy karanténozza őket pár napig.

Aztán utánnajárni legalább az alapoknak, és újraindítani az akit megfelelő élőlényekkel.

2011. márc. 22. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!