Sz egyik xifómnak az uszonya végén ilyen fehér valami van de nem is nagyon úszkál. Ettöl a többi halam is beteg lehet? Mit csináljak vele? Velük
Szerintem ez úszórothadás lesz.
Hány literes az akvárium, hány halat tartasz?
Szűrő, fűtő van-e?
Milyen gyakran és mennyi vizet cserélsz?
25 literes az akvárium van benne két gurámi két molly és két xifó
fűtő és szűrő is van,
ezzel a vizcserével vagyok mindig bajba mert nem tudom h egy ekkora akváriumba mennyi vizet kell lecserélni és milyen időközönként?
a többi halam elkaphatja ezt a betegséget?
Aha... A halaidnak nem sok van hátra, mert a saját ürülékükbe fojtottad bele őket... 100-150 liter közötti akváriumra lenne szükségük, nem csoda, hogy haldokolnak. A betegség a legkisebb bajuk, már valószínüleg mind legyengült és mind fertőzött. A kezelésre ilyen körülmények között esély sincs. Mondjuk naponta 5 liter víz lecserélésével valameddig életben tarthatóak lettek volna, mostmár így sem valószínű... (egy normális akváriumban heti 30% kell, de itt olyan hamar felgyülemlenek a bomlástermékek, hogy ez édes kevés...)
Amit tehetsz: beszerzel egy normális méretű akváriumot és megadod nekik a szükséges gyógyszereket. De nem a jövő héten, hanem már holnap.
Ennyit igen, csak nem ezeket.
Az elevenszülőidnek is, meg a gurámiknak is olyan 100 lityó körül van az alja, amitől viszonylag normális körülményeket lehet biztosítani.
Ezen kívül rajhalakat csapatostól kell tartani, nem párban, mert úgy nem érzik biztonságban magukat, és ez hosszú távon szintén egy általános gyengeséghez, betegeskedéshez, és pusztuláshoz vezet.
gfero:
Most komolyan vegyszert ajánlasz, mikor 25 literes szarban vannak a 10 centi felettire növő halak? Te is tudod, hogy amíg ebben döglődnek, többet árt a vegyszer, mint használ.
kérdező: 1 éve biztos, hogy nincsenek abban, ha már név nélkül írsz, legalább ne hazudj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!