Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan lehet garantáltan...

Hogyan lehet garantáltan vízállóvá összeblankolni 2 kábelt?

Figyelt kérdés
A kutyám lerágta a tavi szökőkút kábeljét. A teljesen lezárt motor résztől kb max 1centire lóg ki a kábel. Össze tudnám blankolni, de mivel kellene bevonnom hogy garantáltan vízálló legyen? A tó már megszűnt és egy külső szűrő motorja lenne a jövőben, ezért kellene.
2011. márc. 17. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Olyan ragasztó kellene hozzá, ami tökéletesen tömít és időjárás álló. A sziloplaszt jó lenne, viszont elég gyenge, ha például valamihez hozzádörzsölődik, akkor felválik. Viszont vannak olyan ragasztók, amik folyékony műanyagok. Na, valami olyasmit kellene venned hozzá.
2011. márc. 17. 22:14
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Húzzál rá zsugorcsövet, aztán nyomd körbe jó vastagon FBS-el :)
2011. márc. 18. 05:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Egy pár ezer forintos motor (tippre annyi lehet ha tavi szökőkúté...) nem ér annyit, hogy valamit életveszélyesen összegányolj aztán megtörik a ragasztás és agyonüt az áram...
2011. márc. 18. 09:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval. Életveszélyes! Ne ezen spórolj!
2011. márc. 18. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért egy vezeték összekötése nálam még nem az életveszélyes kategória, meg lehet azt normálisan csinálni :)

Édesapám állandóan elvágja fűnyíróval a saját vezetékét, már vagy 20 helyen van szigszalaggal összefoldozva. Csak nem akartam ezt a megoldást javasolni, mert ennél meg lehet profibban is csinálni.

Kidobni ennyi miatt hülyeség lenne, még mondjuk a vezeték lecserélése is luxus szerintem.

2011. márc. 18. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, és ha nagyon biztonságosra kell csinálni, akkor beviszed egy villanyszerelőhöz és olvaszt rá műanyagot. Ugyan olyat, mint amit barkácsáruházban megveszel, de így legalább szakember csinálja.
2011. márc. 18. 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Mért, ha ráhúzol egy jó hosszú zsugorcsövet az nem engedi át a vizet sehol, az még FBS nélkül is jó.

Zsugorcsővet lehet kapni, lomex, conrad, és egyéb villany szerelési boltokban.

Az egy műanyag cső, ami pl legyen az átmérője 6mm hogy a kábel beleférjen, ezt ráhúzod a kábelre, össze tekered vagy összeforrasztod a két drótot, aztán ezt a csövet ráhúzod a toldásra, és egy öngyújtóval megmelegíted a zsugorcsövet, akkor az olyan jól rátapad, összemegy ilyen 3mm-esre és tökéletesen szigetel, csak hosszú darabot kell rátenni, mondjuk egy 30cm-s darabot.

2011. márc. 18. 12:49
 8/9 anonim ***** válasza:

fűnyírókábelt jóhogy, azt én is összeszigszalagozom oszt' csókolom.

De ez víz alatt van, azért más kategória...

2011. márc. 18. 13:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Nos....szerintem leírtam...de ezt a kábelt majdnem a tövénél rágta le a kutya. 1cm lóg ki a zárt kábeltérből, így nem lehet ráhúzni zsugorcsövet. Marad a villanyszerelői segítség, vagy a szilikon. Köszönöm a tippeket.
2011. márc. 18. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!