Erről a csigáról több infó?
Victoriaregia.hu-rol rendeltem egy csomó növényt kb egy hónapja, és volt rajta 2 db pici csiga. Az egyik nem mozgott , és kidobtam a másikat meg dísznek beraktam az aksiba, azt hittem hogy nem él.És él, már nől kb 2 cm már.
Ugyan ilyen , csak sötétebb : [link]
Be írtam a keresőbe hogy orsócsiga, de egyszerűen nem találok róla több információt, pl hogy szaporodik, stb..
Dá jó csíga! :O Szép :D
Nekem csak szar éti csigáim voltam :(
Igen Maláj tornyos csiga.Köszi!
Akkor is tud szaporodni ha egyedül van?
Ezt találtam még róla: [link]
Ezek szerint igen, tud.
Utolsó, a link tele van hülyeséggel. "Váltivarúak, így önmagukat is meg tudják termékenyíteni."
A váltivarú azt jelenti, hogy nem hermafrodita, külön van a hím és a nőstény egyed. Tehát amennyiben váltivarú, akkor nem lehet képes önmegtermékenyítésre. De még a hermafroditák sem szoktak önmegtermékenyíteni, mert az csökkentené a genetikai változatosságot, ami az egész ivaros szaporodás lényege.
Ha egy magányos csiga szaporodik, az azt jelenti, hogy nőstény, és már korábban megtermékenyült egy másik csigától.
oké :)
remélem hogy fog szaporodni, mert nem tudom venni mellé többi csigát, mert itt egyik állatkerekedésbe sem lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!