Simán csak kiveszem és víz alat jól kiöblítem vagy van vmi más módszer is?
És ha csak sima vízzel öblítem nem lesz büdös?
2011. márc. 13. 14:30
1/9 anonim válasza:
Egy halnak a szűrőjét ne próbáld kitisztítani, mert megdöglik.
2011. márc. 13. 14:33
2/9 A kérdező kommentje:
de az piszkos lesz és bebüdösödik. :ss
tudtsz vmi módszert? :D
2011. márc. 13. 14:37
3/9 anonim válasza:
Fogod, kiveszed, és a vízcsere utáni akváriumvízben kinyomkodod belőle a piszkot. Csap alá ne rakd, mert a klór kiöli a hasznos bacikat.
2011. márc. 13. 14:41
4/9 anonim válasza:
Remélem azért szétszeded...
A szivacsot kell használt aki vízben kinyomkodni, meg a motor fejét néha átnyomatni folyóvízzel.
A "büdös", az szubjektív dolog, de azért nem kéne, hogy nagyon szaga legyen. Lehet, valami más gond is van.
2011. márc. 13. 14:46
5/9 gfero válasza:
ha büdös akkor gond van a túletetés miatt megnőtt az ammónia és nitritszint.szoktad hetente porszívózni az aljzatot.megfelelő a szűrőd az akvárium nagyságához?csak minőségi táppal etesd a halaid mert a rossz minőségű táplálék is szennyezi a vizet.
2011. márc. 13. 18:00
6/9 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos választ. (:
Nos most tervezem az akváriumot és a halakat. :dd
de régebben már voltak. a probléma a víz tisztasága volt. szürkés volt a víz akárhogy tisztítottam. de rájöttem mi volt a probléma. nem hagytam állni a vizet 1-2 napig és a szűrőt se jől tisztítottam. ezért kérek itt segítséget. (:
a halaknak semmi bajuk nem volt és egy új szerető otthonba kerültek. [:
kaja régebben ilyen színes volt és lemezes szerű. de ezt se fogom soha használi hanem maradok majd az élő tubifexnél és a szúnyoglárvánál.
de remélem még írtok ha van vmi fontos dolog. :D
2011. márc. 14. 12:01
7/9 gfero válasza:
mielőtt beleteszed a halakat az új akváriumba 1 hétig kel üresen járatni az akváriumot szűrővel együtt mert ennyi idő alatt szaporodnak el a hasznos baktériumok,lebontóbaktérium.az akváriumban hetente szoktak csinálni 30°-os részleges vízcserét úgy hogy az aljzatot is leporszívózod egy slagos porszívóval.a szivacsot elég 2-3 hetente kinyomkodni a vízcserénél abba a vízbe amit leszívtál folyó vízbe nem szabad mert a klór elpusztítja a letelepedett baktériumokat.részleges vízcserénél 1 napig pihentesd a vizet egy vödörbe és nem kell bele semmi vizelőkészítő szer.ha nem akarsz várni,pihentetni meg valamilyen kényes halad van a vízminőségre akkor vegyél tetra aqua safet más nem kell semmi csak növényi táp ami remélhetőleg minél több van benne.ha még érdekel valami írjál.
2011. márc. 14. 12:48
8/9 gfero válasza:
fagyasztott eledelt meg jó minőségű tetra,sera,jbl lemezes tápot vegyél.a fagyasztottat ne olvaszd ki hanem vágjál le belőle egy akkora darabot amekkora kell.30 adag van 1 tálcában és kb.500 ft,
2011. márc. 14. 12:52
9/9 A kérdező kommentje:
oké.
betartom a tanácsidat. (:
ha bármi gond lesz majd írok üzit még csak neked. [:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!