Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szomorú fűzfa ágat lehet...

Szomorú fűzfa ágat lehet rakni akváriumba?

Figyelt kérdés
2011. márc. 10. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:
A gyökerek mindig tartósabbak, de lehet. Először ki kellene szárítani teljesen, úgy, hogy a háncsot rajta hagyod. Majd ez után alaposan megpucolni és sós vízben kifőzni. Aztán áztatás pár hétig és mehet az akiba. Nem lesz hosszú életű, de ingyen van.
2011. márc. 10. 11:31
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi
2011. márc. 10. 11:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen. Nekem évek óta van. Szép göcsörtös, ágas, bogas.

A kérgét leszedtem és jó sokáig áztattam, hogy nem jöjjön fel a víz felszínére.

Sőt, a Tiszából kihalászott uszadékfáim is vannak a vízben. Nagyon jól néznek ki, de azok évek alatt láthatóan fogyogatnak, vékonyodnak.

Ezzel a sós vizes főzöcskéléssel én nem szórakoztam.

2011. márc. 10. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
én raktam be fél centi vékony fűzfaágat, arra körbetekertem jávai mohát és damillal rákötöztem, és csak így lebegett a vízben attól jó nagyra nőtt
2011. márc. 10. 11:46
 5/7 A kérdező kommentje:
szóval az áztatás azért kell hogy ne jöjjön fel a felszínre?
2011. márc. 10. 12:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Az áztatás két okból kell: egyrészt, hogy elsüllyedjen, másrészt, hogy a csersav (nem tudom a fűz mennyit tartalmaz) és a színanyag kiázzon belőle. Ha a halaid szeretik a savas vizet, akkor nem kell sokáig áztatni.
2011. márc. 10. 13:22
 7/7 Platypus ***** válasza:
A fűzfaág hófehér, szerintem nem lehet benne érdemleges mennyiségben csersav, mert az barnára festi a fát és mellesleg tartóssá is teszi. A kérgében szalicilsav van, ami az aszpirin alapanyaga, ahhoz nem tudom mit szólnak a halak, kiáztatni nem árt.
2011. márc. 10. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!