Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon sok zöld alga! Mit tegyek?

Doruss kérdése:

Nagyon sok zöld alga! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

54 literes akváriumom van, vannak benne neonhalak, szumátraik, guppik, és jó sok maláj tornyos. A szűrőm Aquael FAN-1 belső szűrő. Heti 20-30%-os vízcseréket szoktam csinálni.

Természetes fényt alig kap az akvárium, főleg télen nem... És mégis, előtte sose volt ilyen gondom, de az utóbbi hónapokban iszonyatosan algásodik az akvárium. Van egy csomó növényem, növénytápot nem használok. Vagyis kb. egy hónapja egyszer adagoltam belőle, azóta rosszabb, még a növényeken is van, leszedni se tudom. Pedig van egy csomó maláj tornyoscsigám meg alganyalóim is. Sokszor látom, hogy a növényt nyalogatják, de nem jön le róla.

Mit csináljak, hogy megszüntessem, és a jövőben megelőzzem az algásodást? Nem tudok mit kezdeni vele...

2011. márc. 8. 19:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Utánanéztem a botiáknak. Végignéztem az összeset, de az én akváriumomba egyik se lenne megfelelő. Mármint a legtöbbnek sokkal nagyobb a helyigénye, aminek pedig elég lenne 54 liter, annak a hőmérséklet nem jó.
2011. márc. 9. 14:32
 12/13 anonim válasza:
A növényekről csak egyféleképpen tudod leszedni az algát, ha kézzel lemosod őket, igaz ez csak a nagy levelűeknél oldható meg igazán. Elég csak annyit, hogy kézzel, nagyon óvatosan lemosod róla az algát, az ujjaiddal ledörzsölgeted. Vagy ha elég nagyok és masszívak a levelek akkor ezt megcsinálhatod tiszta mosogató szivaccsal is, mert az nem sérti fel a leveleket, ha óvatosan csinálod,és nem a dörzsis részét használod.
2011. márc. 9. 14:48
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként csak viszonylag nagy levelű növényeim vannak, úgyhogy meg fogom csinálni.
2011. márc. 9. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!