Mit lehet tenni zöld alga ellen?
Kb 3 hete jártunk úgy ,hogy a kánikulában apósom véletlen bekapcsolta a vízmelegítőt és megfőzte az előző hal állományt mire a nyaralásból haza értünk. Irtó büdös és minden volt ami kell.
Kitakarítottam és fertőtlenítettem, az a vizet metilénkékkel is fertőtlenítettük, mert nem tudtam éjjel teljesen tisztára mosni az aljzatot.
Vettünk új halakat van algaevőnk is. De most kb 1 hete egyre jobban algásodunk. Nem kap túl sok fényt az akvárium még is. Lehet ez összefüggésben a korábbi balesettel?
Mit javasoltok mit lehet tenni mivel pucolhatom ki anélkül,hogy teljes vízcserét csinálnék. Részleges vízcserén már túl vagyunk. Algaölő szert akarok venni olyat ami nem árt a halaknak.
Ötleteket várok. köszi:)
Nincs nagy fény áradat.
Ablak mellett van zárt polcon, annyira nem kap fény,hogy növényeket nem lehet bele tenni, mert kipusztulnak. Nincs fénycsövem.
Már takarítottam a javasolt módon. Van algaevő halunk.
S mikorra áll helyre szegény rendszer? kb?
Azért köszi!
Most próbálkozom az algaölő szerrel.
A fényre visszatérve még, elég sötét helyen van, a szoba legsötétebb része. Azon gondolkodtunk,hogy még is csak kéne egy fénycső neki. 2 éve van meg eddig nem alkásodott. Most meg puff neki.
Sajnálom,mert nem az enyém én csak besegítek. Az 5 éves kisfiamé:)
Megelőzésnek egy termosztátos melegítőt javaslok.
Az algásodásnak lehet oka az akváriumban maradt "tápanyag" és az újraindítás is. Utóbbi esetben barna algával fogsz találkozni. A meleg is kedvez az algásodásnak.
Ismerősöm ecsetalgára próbálta ezt: [link]
és működött a szer. Használják kereskedésben is, tehát nem lehet ártalmas a halakra.
De az algairtó csak tüneti kezelés. Meg kell találni az okot és azt is megszüntetni.
Az aymonieri több algát pusztít, mint az ancistrus.
Ha az 5 éves gyerekedé az akvárium, akkor valójában a tiéd.
Fénycső: Mindenképpen érdemes az akváriumot megvilágítani, ekkor már egy akvarisztika/növényes csőre is érdemes beruházni. Sokkal szebben fog kinézni. Egy fénycső csak annyiban képes gátolni az algásodást, hogy a növények növekedését segíti.
Igen valójában a munka az enyém ő etet:) ( felügyelettel)
A fény csövet átgondoljuk, tisztítást meg meglátjuk hogyan alakul.
Növénye nincs csak mű,mert nem maradt meg az igazi.
Köszönöm mindenkinek a tippeket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!