Nagyon sok zöld alga! Mit tegyek?
54 literes akváriumom van, vannak benne neonhalak, szumátraik, guppik, és jó sok maláj tornyos. A szűrőm Aquael FAN-1 belső szűrő. Heti 20-30%-os vízcseréket szoktam csinálni.
Természetes fényt alig kap az akvárium, főleg télen nem... És mégis, előtte sose volt ilyen gondom, de az utóbbi hónapokban iszonyatosan algásodik az akvárium. Van egy csomó növényem, növénytápot nem használok. Vagyis kb. egy hónapja egyszer adagoltam belőle, azóta rosszabb, még a növényeken is van, leszedni se tudom. Pedig van egy csomó maláj tornyoscsigám meg alganyalóim is. Sokszor látom, hogy a növényt nyalogatják, de nem jön le róla.
Mit csináljak, hogy megszüntessem, és a jövőben megelőzzem az algásodást? Nem tudok mit kezdeni vele...
Köszönöm!
Egyébként minden takarítást talajporszívóval csinálok. Amúgy nagyon elszaporodtak a maláj tornyosaim, ez okozhat gondot? Ez a korábbi túletetés miatt van. De nemsokára aljzatot fogok cserélni, akkor kiirtom belőle az összeset. Másképp nem megy, a talajporszívó nem szedi ki őket. A mesterséges fény pedig így is elég kevés, össz. 15 watt. De én azt hallottam, hogy a mesterséges világítás nem okoz algásodást, csak a természetes fény. Szóval ez nem igaz?
Hetente takarítom az akváriumot, talajporszívózással. Egyébként kb. egy hónap múlva (akkor lesz időm rá) kicserélem az aljzatot, spéci növényes aljzatra. Akkor csigák sem lesznek benne. Meg akkor veszek még több növényt. És teljesen kitakarítom az akváriumot. Csak még az lenne a kérdésem, hogy hogyan tisztítsam le a növények leveléről az algát??
Köszönöm a sok segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!