Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Külső szűrő házilag?

Külső szűrő házilag?

Figyelt kérdés
Szeretnék külső szűrőt készíteni házilag egy 120 literes akváriumhoz.Sokat olvastam róla és ötletem is van már.Csak az lenne a kérdésem hogy mekkora teljesítményű szűrő kell hozzá.Hány wattos vagy hány l/h -ás a minimum?
2011. márc. 5. 20:24
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés de ez az utolsó mostmár :) Hallottál valamit erről a Power Head HX-5420-s vízforgatóról.Árban nagyon jónak tűnik de nem tudom hogy megéri-e megvenni.
2011. márc. 6. 19:39
 22/22 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én nemrég csináltam egy külső szűrőt, a neten talált leírásokat alapul véve saját tervezésűt. Nekem kis akváriumom van, 50 literes így nincs szükségem túl nagyra. Én szigetelt változatot csináltam, akvárium alá téve. Nekem egy 2W!-os motor teljesít szolgálatot benne, és tökéletesen megfelel. Mivel a közlekedő edények törvénye alapján működik az egész, ezért a szűrőnek akármilyen mélyre rakod, csak az akvárium feletti cső részt kell megemelnie. Első beindításnál vannak kisebb problémák, de ha egyszer elkezd folyni a víz (pár liter bekortyolása utána a sok szívogatástól) akkor onnantól kezdve működik :) Nagyobb motorra csak akkor van szükség, ha komoly áramlást akarsz. Nekem bőven megfelel ez a 250L/órás kis motor. Pont elég ahhoz hogy tiszta legyen a víz, de a növények ne szakadjanak ki. Már lassan egy hónapja üzemel és kristály tiszta a vize az akváriumnak. Semmilyen másik szűrőt nem használok hozzá. Illetve a szívó ág úgy van megoldva, hogy a régi levegővel működő hengere sszűrő belsejébe van beledugva a cső, így már alapból egy mechanikusan szűrt vizet visz a külső szűrőmbe, ami nem koszolódik úgy be. Ha esetleg érdekelne konkrétabb részlet, nyugodtan írj válaszolok!

2012. márc. 13. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!