Külső szűrő házilag?
120 literhez egy 700 liter / órás, szerintem tökéletesen megfelel.
De ha nem hiszed, itt egy táblázat, gyári külső szűrőkról, nézd:
Nekem 600 l/órás külső szűrőm van itthon a 90 literes akváriumban, és az teljesen jó.
Ezt azzal a lendülettel el is felejtheted, ahogy eszedbe jutott.
Egy belső szűrő motorja század akkora szűrőközeghez van tervezve, ráadásul nem játszik szerepet a gravitáció. Külső szűrőbe, főleg ha nyílt rendszerű, alkalmatlan.
Neked egy vízpumpára van szükséged, ami szabályozható teljesítményű, a "vége" kb. 750-800 L/H-nál van, és attól függően, hogy hol lesz a szűrő, ill. milyen rendszerű, kb. 1,5 méteres emelési magasság kell.
Első vagyok, az igaz, hogy nem mindegy mennyire van magasan nálad az akvárium. Nálam csak 35cm magasan van az alja, tehát elég lent van. Meg nálam úgy van, hogy a bejövö és a kimenő cső, egyforma hosszú, és ezek olyan 1 méteres csövek.
Ha hosszabb csövön vezeted, akkor is veszít az erejéből a motor.
20:45 vagyok.
Az első válaszhoz annyit azért halkan hozzátennék, hogy a gyári szűrők vízforgatását (szintén többek közt a kisebb szűrőtérfogat miatt) nem nagyon lehet egy házival összehasonlítani.
Hát, azért azt nem mondanám, hogy a belső szűrő alkalmatlan egy nyílt rendszerű külső szűrőhöz, nekem az hajtja.
Itt van még kezdetleges állapotában, azóta már lecseréltem a szűrőanyagokat, de alapvetően jól működik.
A szűrő 450 liter/órás, a tartály 5 liter kb. Persze a vízforgatás 450-ről drasztikusan lecsökkent, de ez biszűrésre tökéletes. Viszont csak ez nem visz el egy akváriumot, kell egy belső szűrő mellé, ami megoldja a keringetést. Így viszont már valóban jobb egy vízpumpa, nekem volt két belső szűrőm, ezért van így megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!