54 literes Aquael szett akváriumom van, alig több mint egy éve működik és bekrepált a szűrő. Meg amúgy is már gondolkodtam, hogy újat veszek, mert elég gyenge.
De akkor most milyet? Milyen teljesítményűt? Van olyan, ami egyszerre biológiai és mechanikai szűrő is? A mattenfiltert tanácsolták nekem többen is, utána néztem, de azt nem nagyon szeretném.
Milyet vegyek, mit vegyek figyelembe vásárlásnál? Minden tanács jól jönne. Előre is köszönöm!
Vagy veszel egy nagyobb szűrőfelületű belső szűrőt (Pl. Eheim Pick-up 2010-kb.6000,-Ft), vagy egy kisebb belső szűrőt egy külsővel (Pl. Tetratec ex400-össz kb. 20000,-Ft).
Bár én anyagi okok miatt az előbbit javasolnám, ekkora akváriumot még simán elbír egy belső szűrő (csak a nagyobb szűrőfelületre figyelj).
Üdv,
2011. febr. 28. 17:01
5/12 anonim válasza:
első vagyok
igaza van
2011. febr. 28. 17:13
6/12 anonim válasza:
Az eheim puck up sorozattal én is elégedett vagyok, de az aquaballjuk is jó. Teljesítményre pedig legalább 300 liter/órás legyen, illetve az ajánlott akváriumméretet oszd el kettővel, tehát 100 literes akváriumhoz való már korrekt. Persze az áramlást majd ügyesen lődd be, nem a centrifugálás a cél.
2011. febr. 28. 17:21
7/12 anonim válasza:
Nekem bevált Eheim Pick Up sorozat, én ezt ajánlom. Még az ivadékoknál is azt használom légpumpás szivacsszűrő helyett, egy kis átalakítással persze.
2011. febr. 28. 18:49
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Utánanéztem, az Eheim PickUp 2010 megfelelne szerintem, de az nem baj hogy 160 literig van? Mert az már vagy a 3szorosa az akvárium méretének... Vagy ez azon múlik, hogy mit állítok be?
2011. febr. 28. 19:04
9/12 anonim válasza:
A lényeg, hogy beférjen az akváriumba. A kiömlő nyílás fel és le mozgatható, ha teljesen felhúzod akkor van maxon a teljesítmény, érdemes az akvárium valamelyik falának irányítani, így nem fogja zavarni az élőlényeket az áramlás.
2011. febr. 28. 19:14
10/12 anonim válasza:
Egyébként 54 literes aksinál nem kellesz túl gyakran tisztogatni a 2010-est.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!