Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Megmagyaráznátok nekem légyszi...

Megmagyaráznátok nekem légyszives?

Figyelt kérdés

egyik rokonunk egy xifót tartott egy 3l-es es műanyag gömbakváriumban. Se szűrő, se levegőztető, se melegítő, csak műnövény és kavics. Sokszor még a vizet sem cserélte ki vagy 3 hétig, aztán olyan algás volt, hogy alig lehetett átlátni rajta, és csak nagy unszolásra volt képes kicserélni félig a vizet. Nem adott neki változatos kaját sem, vagy haltápot, szinte mindig csak szárított vizibolhát evett a hal. Sajnáltam szegény halacskát, összesen mégis 3 évig élt.

És most kedves akvaristák, ne legyen tiszta lelkiismeretük azoknak, akik 15 literes akváriumban tartanak növénnyel, levegőztetős szűrőszivaccsal, melegítővel és felelősségteljesen szándékoznak tartani 1-2 guppy-t, v más mini halacskát? :)

2011. febr. 27. 12:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Hm. Nagy a különbség a halakat életben tartó, és a halakat imádó emberek között. És ez nem pénz kérdése. Én egyetemistaként, diákhitellel a nyakamban, a lehetőségeimhez mérten törekszem a tökéletes akváriumra. Barkácsoltam világítást, építettem szűrőt, hónapokig keresgéltem magát az akváriumot is, rengeteg segítséget kaptam akvarista társaimtól (egy itteni válaszolótól ingyen: legalább 30 garnélát, jópár marék jávait, komplett világítást), így van most egy számomra gyönyörű 70 literes. Xiphokat, mollykat, guppikat tartottam benne sikeresen, de sajnáltam őket, és nagyobb vizekre eresztettem (remélem jó helyre). Most 8 db 3 centire növő halam van, jópár 2 centis garnélám és tökéletesen elégedett vagyok, szerintem ők is. Tehát a lehetőségeimhez képest törekszem a legjobbra.

Ezzel szemben rengetegen jönnek ide úgy, hogy van egy 15 literes akváriumuk, egy hete van meg, megunták az 1 db aranyhalat, 1 db neont, 1 db zebrát, és 1 db mollyt, mit tehetnének még bele? Vagy: 25 literes akvárium, 15 hal, döglenek, elmagyarázom szépen, tisztelettel, hogy ez így nem jó, a válasz: "nem szolsz bee hulye kocsog pottyos labda".

Tehát nem indokolatlanul hurrogunk le embereket, csak van akkora emberi butaság, ami már szíven üt. Aki intelligens, jószándékú, annak örömmel segítünk, anyagi helyzettől függetlenül.

Bocsi, ha nem értettem meg a kérdésed lényegét, nekem ezek jutottak eszembe azt olvasva.

2011. febr. 28. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!