Megmagyaráznátok nekem légyszives?
egyik rokonunk egy xifót tartott egy 3l-es es műanyag gömbakváriumban. Se szűrő, se levegőztető, se melegítő, csak műnövény és kavics. Sokszor még a vizet sem cserélte ki vagy 3 hétig, aztán olyan algás volt, hogy alig lehetett átlátni rajta, és csak nagy unszolásra volt képes kicserélni félig a vizet. Nem adott neki változatos kaját sem, vagy haltápot, szinte mindig csak szárított vizibolhát evett a hal. Sajnáltam szegény halacskát, összesen mégis 3 évig élt.
És most kedves akvaristák, ne legyen tiszta lelkiismeretük azoknak, akik 15 literes akváriumban tartanak növénnyel, levegőztetős szűrőszivaccsal, melegítővel és felelősségteljesen szándékoznak tartani 1-2 guppy-t, v más mini halacskát? :)
Az élet csodákra képes. Sajnos ilyenekre is. És feltehetően nem nőtt meg 10 centire, mert a rossz vízminőségtől visszamaradnak a halak a növésben. Persze nem fogom ezután terjeszteni, hogy 3 literben évekig élhet egy díszhal, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy egyedi esetben összejött. Gyerekként 5 literes uborkás üvegben tartottam a Margit szigeti tóból fogott molly ivadékokat. Amelyik felnőtt, évekig megvolt. Nem takarítottam túl gyakran, a Cabomba úgy benőtte néha, hogy alig láttam a halakat. Nem vagyok rá utólag túl büszke.
http://www.youtube.com/watch?v=SL3Fpt4tspc
Ez a szerencsétlen aranyhal 44 évet élt úgy 50 literben, normális szűrés, vízcserék és haltársaság nélkül.
Platypus, sztem igazad van. Egyes emberek valóban tolerálatlanok az állatokkal szemben, elsősorban a maguk kényelmét nézik..
Gfero, sztem nagyon félreértettél, én sem az állatkínzást nem támogatom, sem a kis akváriumokat.. csak az zavart, hogy pl. ha valakinek csak kisebb akváriuma van, azt itt gyk-n azonnal letámadják :) persze, h nem 3 literesben kell tartani, akinek ennyire futja, az akkor inkább ne tartson halat. nahh szal ennyi
amúgy amit az akvarisztikakönyvekben olvastam a szifókrók, én is csodálkozom, hogy élte túl, én is pont tőletek vártam valami magyarázatot erre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!