Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mik az előnyei illetve a...

Mik az előnyei illetve a hátrányai a gömbakváriumnak?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel nagyon szerettünk volna halat, de helyhiány miatt csak a gömbakvárium fér el. Vettünk is meg egy teleszkópszemű aranyhalat is bele. A boltban azt mondták elég neki az is csak legyen mellette vízinövény.
2009. febr. 13. 16:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
helyhiány miatt? ez hülyeség...ma már akkora téglalap/kocka alakú akváriumot veszel amekkorát csak akarsz. a gömb alakút nehéz takarítani, az üvegről nehéz leszedni az algát. sőt még a kinézete is csúnya. gömb, ezért torzít.
2009. febr. 13. 16:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen előnye, hogy esztétikailag nagyon dekoratív. Minden más hátrány legfőképp a halakra nézve. Mondjuk már a teleszkópszemű aranyhal is egy a Carrasius Auratusból kitenyésztett mutáció, de ezen kívül a gömbakvárium hasonlít legkevésbé a természetes környezethez. Ne feledjük el, hogy akvarisztikával kb 100 éve foglalkozunk tehát a halaknak nem volt annyi idejük megszokni a mesterséges környezetet, mint egyes (házi)állatoknak. Ideális lenne ha egy akváriumban lennének árnyékos búvóhelyek pihenésre a halnak és minél nagyobb szabad terek is az úszáshoz. Kényeztessétek néha élő eledellel ha tehetitek.
2009. febr. 13. 16:46
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Helyhiány miatt? Nektek is sok eszetek van. Már téglalap alakú akváriumból is létezik kisebb méretű, amiben egy hal egészségesebb környezetben élhet, mint egy gömbakváriumban. A boltban vagy marhaságot mondtak, és nem értenek hozzá, vagy csak el akartak adni (mert ha értenek hozzá, azt ők is tudják, hogy egy hozzáértő akvarista soha nem vesz halnak gömbakváriumot, és csak egy baleknak tudják eladni halak számára).

Gömbakváriumot tartsátok meg növények számára, csináljatok bele egy szobai szökőkutat, arra tökéletes, de a halnak szerezzetek be egy kis méretű téglalap alakút, ha már kevés helyetek van.

2009. febr. 13. 16:59
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Nem hiszem, hogy ilyen válaszokra van szüksége: "Helyhiány miatt? Nektek is sok eszetek van." Nem azért kérdezte, hogy fikázd! De te biztos nagyon okos ember lehetsz és mindent tudsz, csak azt nem, hogy hogy kell normálisan válaszolni...

Egyébként kedves kérdező jobb, hogy ha vesztek neki egy másik akváriumot! 10-15 l-es akváriumokat lehet már venni 700 ft-tól és jobban is érzi benne magát a halacska!És nem is foglal sok helyet!

2009. febr. 14. 14:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs előnye, csak hátránya, de az elég sok, ahogy azt már az előttem szólók is leírták. Ha nincs hely egy legalább 30l-es szögletes akváriumra, akkor inkább más állatokat tartsatok.
2009. febr. 16. 14:49
 6/7 anonim válasza:
A mi gömb akváriumunk a 2.tisztítás után magától szétrobbant. Ez elég nagy hátrány szerintem =)
2009. febr. 19. 23:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet dekoratívabb egy modern környezetben, de egyáltalán nem praktikus! Gyengébb az üvege, nehezebb takarítani, ha szűrőt, vízmelegítőt vagy egyéb technikát akarsz bele rakni, akkor az csúnya, mert lóg a közepén és a hal sem tud elvonulni az akvárium sarkába amikor nyugira vágyik. Én nem szeretem, nem halbarát!
2009. ápr. 27. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!