Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Fagyasztott szunyoglárva...

Fagyasztott szunyoglárva meddig áll el a hütöben?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem,és 1 kocka sok a 13 halnak,vízben van a maradék.A 3 hetes plattik is kaphatnak belöle?Nekik,mivel lehet darabolni,mert így sem valami gusztusos,szóval milyen uton tudom adni nekik?
2011. febr. 17. 10:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért annyira nem könnyű elvágni, bár én edzetlen csaj vagyok, néha egy üdítős üveget se bírok kinyitni. Lehet, hogy túl sokat gépezek és azért. Nincs elég erőm :)

Szerencsére van annyi halam, hogy egy kockát is szét tudok osztani köztük, kanállal, több akváriumba :)

2011. febr. 17. 15:44
 12/12 anonim ***** válasza:

"mivel fagyasztott kajáról van szó, minden kórokozó elpusztul."

Kedves Murr!

Ebben azért ne legyél olyan nagyon biztos, mert ez nem igaz! Kicsit olvass utána és ne mondj olyat amihez nem értesz (vagy azt hiszed hogy értesz de mégsem) és aminek nincs is valóságalapja! Nem bántani akarlak, de tudod, nem mindegy hogy az "okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik". Gondolom már láttál nem egy olyan filmet is, ahol egy lefagyott múmiából különböző kórokozók és vírusok "szabadulnak" el, mikor megkísérlik "kiolvasztani". Szóval vannak olyan baktérium illetve vírustörzsek amik egyrészt képesek hibernálódni, másrészt olyan biológiai jellemzőkkel bírnak, amik lehetővé teszik számukra, hogy a fagyasztás során végbemenő kristályosodásnak ellen álljanak - sejtszinten. (van ilyen béka is, ami "ki tudja magát olvasztani"-ha érdekel olvass utána) Úgyhogy sajnos a filmek ezen része igaz...(azért vedd számításba azt is hogy a mélyhűtő max -15C-on megy és max egy évig tárolod benne a kaját- jobb esetben,) a jégbe fagyott állatok / emberek meg minimum -100C-on és több mint egy évnél tovább "hibernálódnak. Tehát a tények ellentmondanak az állításodnak, mivel ha pl 10 év alatt -50C-on sem pusztulnak el a bacik, vírusok, akkor Te azt gondolod, hogy az otthoni fagyasztó majd 1/2 év alatt -10C-on elpusztítja????? (tehát jobb ha felhagysz a gilette pengézésekkel a fagyasztott kaja körül, bár tudod mit? Csináld csak, hisz csak az okos ember tanul más embertől, a buta csak a saját hibáiból)

Üdv:

Egy laborban dolgozó mikrobiológus

2011. febr. 18. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!