Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért van az, hogy mindenki...

Miért van az, hogy mindenki mást mond?

Figyelt kérdés

Adott egy mondjuk úgy kezdő akvarista. Én! Jó nem teljesen kezdő, de van még mit tanulnom bőőőven!

Szóval teljesen elbizonytalanítják a még hozzá nem értőket, azzal, hogy mindenhol mást mondanak!

Egy példa: bementem egy állatkereskedésbe, kosaras növényt vettem, amire azt mondták, hogy ültessem el úgy nyugodtan kosarastól.

Következő alkalommal bemegyek másikba, ott ugyanarra a fajta növényre azt mondták, hogy vegyem ki a kosárból, úgy ültessem el, mert nem tudom milyen műtrágya van benne, és az nem feltétlen jó a halaknak!

Na most a "hülyegyerek" honnan "szpoizza" ki, hogy most melyik a helyes megoldás?

Hát már azt sem tudom lassan, hogy mi van!:D

Tudom ott vannak a fórumok, de én szeretem személyesen megbeszélni az ilyen dolgokat, meg ott is mást mondana mindenki.

És még egy dolog: Ajánlanátok akvaristás könyvet, ami nagyon jó? Azt legalább biztos, hogy hozzáértők írták.

Előre is köszi!

23L

2011. febr. 6. 22:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A növényt talajba kell ültetni, nem kavicsba, mert az otthoni szoba növényedet se kavicsba ülteted, az szart sem ér. Persze talán megmarad benne ha tápozod, de nem az igazi. A normális az lenne hogy venni táptalajt, csak az nagyon drága szokott lenni, drágább mint a kavics.

Aztán vannak olyan növények, amiknek erohtad a gyökerük ha beülteted, ilyen pl az anubias. Vagy jávai moha, mert ez utóbbinak pl gyökere sincs. Szóval egyes növények gyökerét szabadon kell hagyni, rákötözni tereptárgyra csak hogy lent maradjon és ennyi.

Van két féle növény, egyik amit elültetsz, a másik meg amit kötözöl. Tudni kéne milyen növényeket vettél, a növények neveit és akk utána tudsz nézni díszhal infón vagy bárhol.

2011. febr. 6. 23:04
 12/18 A kérdező kommentje:

Na... még egy ellentmondás!

Hallottam már azt is, hogy lazán rá lehet gumizni a növényt egy nagyobb kavicsra, hogy tuti ne jöjjön fel, ameddig meg nem fogja magát! De akkor hagyom, úgy fogok ültetni, hogyan ti leírtátok, és megveszem a könyveket, ha sikerül!

2011. febr. 6. 23:05
 13/18 A kérdező kommentje:
hát a talajom úgy néz ki, hogy alul marosi homok van, a tetején meg egy réteg apró kavics.
2011. febr. 6. 23:07
 14/18 anonim ***** válasza:

nemtom, az enyém most ilyen

[link]

2011. febr. 6. 23:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Van olyan növény aminek kell talaj, van aminek meg nem kell.

Anubiasnak nem kell, de van még sok aminek nem kell....

2011. febr. 6. 23:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Az akvarisztikában rengeteg megoldás van rengeteg témában. Az aranyhalas akváriumban én is csináltam olyat, hogy a növényt egy kavicsra gumiztam lazán és úgy ültettem el, így nehezebben túrták ki. Ha nincsenek túrkálós halaid, felesleges gumizni. Tehát egyik sem rossz megoldás, csak más-más helyzetekre jó. Ezért kell szakirodalomból tájékozódni, és ha már megvannak az alapok, akkor könnyebb eldönteni melyik válasz hasznos és melyik nem.
2011. febr. 6. 23:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért mond mindenki mást, mert úgy lehet vitatkozni egymással és az tök jó :)
2011. febr. 7. 01:18
 18/18 anonim ***** válasza:
Ahány ember annyi szokás. Én se úgy csinálok mindent az aksival mint ahogy elő van írva,gyönyörűen megvannak benne az élőlények.Egyébként amit Murr, vagy Platypus állít arra mindig hallgathatsz.
2011. febr. 7. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!