Miért van az, hogy mindenki mást mond?
Adott egy mondjuk úgy kezdő akvarista. Én! Jó nem teljesen kezdő, de van még mit tanulnom bőőőven!
Szóval teljesen elbizonytalanítják a még hozzá nem értőket, azzal, hogy mindenhol mást mondanak!
Egy példa: bementem egy állatkereskedésbe, kosaras növényt vettem, amire azt mondták, hogy ültessem el úgy nyugodtan kosarastól.
Következő alkalommal bemegyek másikba, ott ugyanarra a fajta növényre azt mondták, hogy vegyem ki a kosárból, úgy ültessem el, mert nem tudom milyen műtrágya van benne, és az nem feltétlen jó a halaknak!
Na most a "hülyegyerek" honnan "szpoizza" ki, hogy most melyik a helyes megoldás?
Hát már azt sem tudom lassan, hogy mi van!:D
Tudom ott vannak a fórumok, de én szeretem személyesen megbeszélni az ilyen dolgokat, meg ott is mást mondana mindenki.
És még egy dolog: Ajánlanátok akvaristás könyvet, ami nagyon jó? Azt legalább biztos, hogy hozzáértők írták.
Előre is köszi!
23L
-"szpoizza"
+"szopizza"
A kereskedőkre általában nem szabad hallgatni.. A fórumokon, itt is sok az eltérő vélemény, sajnos gyakran olyanok is beleszólnak, akik nem értenek hozzá, vagy akik nagyon elvakultan hiszik, hogy csak az ő megoldásuk a jó.
A növény esetében a megoldás egyébként az, hogy kiveszed a cserépből és úgy ülteted el. A kőzetgyapot csak a gyökeret védi a szállítás során, a növénynek és az akvárium élővilágának sem tesz jót hosszú távon.
Jó könyvek:
Horn-Zsilinszky: Akvarisztika
Pasaréti Gyula-Pethő Pál Zoltán-Illyés Csaba: AKVARISZTIKA
Ha nem találod őket, akkor szívesen elküldöm elektronikus formában.
Ja, és még Pasaréti: Akvarisztika kezdőknek és haladóknak.
Ez is megvan.
És Jeremy Gay: A tökéletes akvárium
Szuper, ez sajnos nincs meg :/
köszönöm szépen utánuk fogok nézni.
És, ha kiveszem a növényeket, és úgy ültetem el, célszerű egy nagyobb kőre lazán rágumizni ugye?
ahova leginkább járok állatkereskedésbe, ahol azt mondták, hogy vegyem ki a kosárból a növényt, én arról a helyről úgy tudom, nagyon jó!
Olyan szakszavakat mondanak az eladók, hogy a fülem ketté áll, szoktam nekik mondani, hogy Magyarul légyszi, egy pár hónap múlva talán beszélgethetünk így is, de még ne:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!