Az emberek (főleg a szülők a gyerek unszolásának) miért költenek el annyi pénzt az akvarisztikára feleslegesen, ha fingjuk sincs róla, hogy mi az, aztán itt kérdezgetnek olyan dolgokat, amitől feláll a hátamon a szőr (néha még a válaszoktól is)?
Igen, ez a probléma engem is sokat foglalkoztat. Gimnáziumban, majd később közgazdász képzésen nevelkedtem, közben mindig is érdekelt az állat tartás minden formája.
A gond ott kezdődik, hogy egy magamfajta fiatal, ha maga nem néz utána, akkor eltölt 12-16+ évet úgy a közoktatásban, hogy gyakorlatilag egyetlen percig sem nevelték az életre. Szép és jó, hogy tanították nekünk a szavanna élővilágot, és az ott élő állatokat be tudom sorolni rendszertanilag, de az röhej, hogy művelt, tanult embereknek még egy macska tartása is kihívást jelent. Egyszerűen nem tanítják, nem nevelik bele a fiatalokba, hogy az állattartó felelősséggel tartozik a gondozni kívánt állatért, és ami még fontosabb, hogy nem az akaratunk, hanem a lehetőségeinkhez mérten kell házi állatot választanunk. 3 macska a panelban, pitbull, rottweiler egy 3 kisgyermekes családnál, 20 literes gömb akváriumokban sínylődő aranyhalak, ez mind mind oda vezetnek vissza, hogy a fiatalokat nem nevelik az állatok helyes tartására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!